Το πιο παλιό παιχνιδάδικο της Αθήνας -Στην ίδια γωνιά απο το 1925

Το γωνιακό μαγαζί με τις εντυπωσιακές βιτρίνες, βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην ίδια γωνιά, από το 1925.

Το μαγαζί το έφτιαξε ο παππούς, το συνέχισε ο γιος Νίκος και τώρα το δουλεύουν τα δυο κορίτσια του Νίκου. Ακόμα και ο πωλητής που μας υποδέχεται, ο ευγενέστατος κυριος Βασίλης δουλεύει στο ίδιο μαγαζί εδω και 40 χρόνια. Και δείχνει να το απολαμβάνει..

Οι βιτρίνες του είναι σαν μαγνήτες, και είναι σχεδόν αδύνατον να μη σταθείς να τις χαζέψεις. Αλλά το παιχνιδάδικο του Δαμίγου, δεν έχει καμία σχέση με τα πολύβουα πολυκαταστήματα που ειδικά παλαιότερα, πριν απο την κρίση ξεφύτρωναν σαν μανιτάρια. Αποπνέει ένα άρωμα μιας άλλης εποχής και έχει πελάτες σταθερούς και πιστούς. Και τα παιχνίδια φυσικά είναι διαφορετικά. Εδω τα παιχνίδια που διαφημίζονται στην τηλεόραση σπανίζουν. Εδω θα βρείς ξύλινα παιχνίδια, παλαιάς κοπής, παιχνίδια μιάς άλλης εποχής.

Πριν από σχεδόν έναν αιώνα, ο παππούς της οικογένειας ήρθε από τη Σαντορίνη. Το μεράκι του και την αγάπη του για τα παιχνίδια, την κληροδότησε στον γιο του τον Νίκο, και αυτός με την σειρά του, άφησε το μαγαζί στις δυο κόρες του.

Όλα μέσα σε αυτό τον χώρο, είναι παραδοσιακά και οικογενειακά. Πάνω από 40 χρόνια εργάζεται στο παιχνιδάδικο ο Βασίλης. Μας μιλά με αγάπη και περηφάνια για το ιδιαίτερο αυτό μαγαζί και την ιστορία του

Βασίλης Καλογερόπουλος- πωλητής:

“Τα παιχνίδια μας είναι διαφορετικά μας λέει. Το αγαπάμε πολύ το παιχνίδι και Θέλουμε να πουλάμε παιχνίδια που να πιάνουν τόπο.

Στο δικό μας το μαγαζί έρχονται περισσότερο οι γονείς για να συνηθίσουν τα παιδιά τους σε παιχνίδια ξύλινα και ποιοτικά.

Τα παιδιά, στις μέρες μας λόγω διαφήμισης και τηλεόρασης, προτιμούν συχνά τα εμπορικά παιχνίδια.

http://www.iefimerida.gr/news/405307/pio-palio-paihnidadiko-tis-athinas-...

Dates: 
27/03/2018 - 10:30