Με αποχή από τις εξετάσεις «απειλούν» οι εκπαιδευτικοί

Μέχρι και στην αποχή από τις τελικές εξετάσεις προειδοποιούν ότι θα φτάσουν οι εκπαιδευτικοί στα Δημόσια ΙΕΚ, που παραμένουν απλήρωτοι εδώ και οκτώ μήνες. Πρόκειται για μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών που ανέρχεται στις 6.000, με τους περισσότερους εξ αυτών να έχουν μοναδική βιοποριστική απασχόληση αυτή των Δ.ΙΕΚ.

Οι ίδιοι μιλούν για «οικονομικό μαρασμό και απόγνωση», ενώ την ίδια στιγμή οι διευθυντές των μονάδων επισημαίνουν και τα γενικότερα οικονομικά προβλήματα που συντείνουν στην υποβάθμιση των Δημόσιων ΙΕΚ.

«Πολλά ΙΕΚ ακόμη περιμένουν εγκρίσεις υποβληθεισών προσφορών για υλικά γραμματειακής υποστήριξης, υλικά εκπαίδευσης που άπτονται άμεσα με την κατάρτιση (ή πολύ περισσότερο με τη μη κατάρτιση) των καταρτιζομένων, με μέγιστο πλέον πρόβλημα το γεγονός ότι οι εκπαιδευτές παραμένουν απλήρωτοι.

Ακόμη δεν τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα του προηγούμενου χειμερινού εξαμήνου κατάρτισης 2017Β» αναφέρει η Πανελλήνια Ενωση Διευθυντών Δημοσίων ΙΕΚ, με επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και τον αρμόδιο υφυπουργό Δημήτρη Μπαξεβανάκη, απευθύνοντας έκκληση να δοθεί «λύση άμεσα στο οξύ, κοινωνικό πλέον, πρόβλημα των εκπαιδευτών των Δ.ΙΕΚ, καταβάλλοντας τα δεδουλευμένα του προηγούμενου εξαμήνου και παρακάμπτοντας την όποια γραφειοκρατία και αδυναμία του ΙΝΕΔΙΒΙΜ.

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ - Άννα Ανδριτσάκη

http://www.efsyn.gr/arthro/me-apohi-apo-tis-exetaseis-apeiloyn-oi-ekpaid...

Dates: 
17/05/2018 - 11:45