Απόψεις

Γιάννης Π.Α. Ιωαννίδης στην «K»: Ομάδες ακαδημαϊκού παρακράτους στα ΑΕΙ

Ο Γιάννης Π.Α. Ιωαννίδης δεν μπορεί να ταξινομηθεί εύκολα. Ενας θετικός επιστήμονας που γράφει λογοτεχνία, ένας ειδικός που απεχθάνεται την εξειδίκευση, ένας ερευνητής που χρησιμοποιεί τις πιο προηγμένες υπολογιστικές μεθόδους για να διευρύνει το πεδίο των ερευνών του, αλλά νιώθει πιο κοντά υπαρξιακά στην εποχή της Αναγέννησης.

Greek

Νίκος Μαραντζίδης: Οι μαθητικές παρελάσεις σήμερα είναι χρήσιμες όσο ένας διαγωνισμός καλλιγραφίας

Για το θέμα των μαθητικών παρελάσεων και τη θέση τους στο σήμερα μίλησε στη HuffPost Greece ο Νίκος Μαραντζίδης, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης, ΠΑ.ΜΑΚ.

Greek

Ο έφηβος με την... adidas

Είναι τρομακτικός ο έφηβος με τη φόρμα Adidas έτσι όπως ουρλιάζει στην τεράστια ντουντούκα και κραδαίνει τη γροθιά του, ανεβασμένος πάνω σε ένα τραπέζι στο γραφείο του υπουργού.

Greek

Tα φίδια που ζεσταίνατε

Τα φίδια της πολιτικής βίας έχουν πολλαπλασιαστεί και τα φιδάκια κυκλοφορούν ανάμεσά μας.

Greek

Μην το εύχεσαι, μπορεί να συμβεί

Δύο είναι οι τραγωδίες στη ζωή, λένε. Η μία και συνηθέστερη να μην πραγματοποιηθεί το όνειρό σου· η δεύτερη και χειρότερη είναι να πραγματοποιηθεί.

Greek

Τα ναρκωτικά «πνίγουν» τα ΑΕΙ

Εντείνονται τα προβλήματα με τους διακινητές και τους χρήστες ναρκωτικών γύρω από τα ΑΕΙ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Greek

Το παιδί έρχεται στο σχολείο «νομίζοντας» ότι και πάλι θα πατήσει ένα κουμπί και θα έχει αποτέλεσμα

Το παιδί της σημερινής κοινωνίας, φοβάμαι ότι δε μαθαίνει κάτι τέτοιο. Ακόμα κι όταν έρχεται στη σχολική κοινότητα, έρχεται με τη νοοτροπία – πάλι υπερβάλλω για να δώσω την εικόνα – λίγο ή πολύ, του καταναλωτή.

Greek

Ο καρνάβαλος της εκπαίδευσης

Δ​​εν ξέρω τι διδάσκει ο κύριος που έκρινε σκόπιμο να επιδείξει στην παρέλαση των μαθητών του τον ανέξοδο ηρωισμό του – «τζάμπα μαγκιά» εις την απλοελληνικήν.

Greek

"Οδεύοντας συλλογικά, περήφανα σε γκρεμό" του Κωνσταντίνου Ζούλα

«Ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σε αυτήν είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κούφο πρύτανη ή έναν κακό πρωθυπουργό». Αυτό έγραφε το 1956 ο Γιώργος Θεοτοκάς, και πού να το φανταζόταν ότι ύστερα από 61 χρόνια μια επιτροπή εκπαιδευτικών θα τον λογόκρινε για να μην στεναχωρήσει τον Αλ. Τσίπρα.

Greek

"Εκθεση υποκρισίας" του Λευτέρη Κουγιουμουτζή

Νωρίς το απόγευμα, παραμονή του μαθήματος της Εκθεσης, τον βρήκα στο μπαλκόνι θαμμένο μέσα σ’ ένα βουνό από φωτοτυπίες. Ξεφύλλιζε σαν μανιακός και επαλήθευε αυτά που είχε αποστηθίσει τους προηγούμενους μήνες, να βεβαιωθεί ότι μπορεί να τα αναπαράξει πιστά.

Greek

Pages