Error message

Deprecated function: Function create_function() is deprecated in eval() (line 1 of /home/epaideia/public_html/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).

ta nea education

Subscribe to ta nea education feed ta nea education
Νέα και ειδήσεις με ταυτότητα
Updated: 1 hour 8 min ago

Μπλατ: Με στηρίζουν απόλυτα οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, έμεινε το κινητό μου από μπαταρία

1 hour 9 min ago

Ο κόσμος αγκάλιασε τον προπονητή του Ολυμπιακού, Ντέιβιντ Μπλατ και η ανταπόκριση του ήταν συγκινητική. Κάτι που τόνισε και ο προπονητής του Ολυμπιακού μιλώντας στη ρωσική «Izvestia» για τις αντιδράσεις που υπήρξαν μετά την επιστολή του στην επίσημη ιστοσελίδα των Ερυθρόλευκων.

Ο τεχνικός των πειραιωτών ανέφερε πως, «Έλαβα πολλά μηνύματα και τηλεφωνήματα με λόγια στήριξης από τη Ρωσία. Το τηλέφωνό μου δεν ήταν έτοιμο για κάτι τέτοιο και συνεχώς έμενα από μπαταρία.

Αυτή η αντίδραση ολόκληρης της μπασκετικής κοινότητας για άλλη μια φορά με πείθει ότι πρέπει να συνεχίσω τον αγώνα μου και να μην παραιτηθώ από προπονητής.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού με στηρίζουν απόλυτα και θα κάνω τα πάντα για να πετύχουμε τους στόχους μας με την ομάδα στη νέα σεζόν, παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν στον δρόμο μου».

Η Τουρκία αγνόησε την προειδοποίηση των ΗΠΑ: Στέλνει το Barbaros στην Κυπριακή ΑΟZ

1 hour 11 min ago

Με την αποστολή του ερευνητικού Barbaros στην Κυπριακή ΑΟΖ αλλά και μπαράζ Navtex απαντά η Τουρκία στη χθεσινή ανακοίνωση των ΗΠΑ που χαρακτήρισε παράνομες τις τουρκικές γεωτρήσεις στην περιοχή, ζητώντας το τερματισμό τους και την άμεση απομάκρυνση του τουρκικού γεωτρύπανου «Γιαβούζ».

Σύμφωνα με το Philenews.com, η περιοχή που «δέσμευσε» η Τουρκία αφορά τα τεμάχια 2,9 και 13 της κυπριακής ΑΟΖ και σύμφωνα με την εξαγγελία η δραστηριότητα του «Barbaros» στην περιοχή θα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου, θα διαρκέσει δηλαδή περισσότερο από πέντε μήνες. H Τουρκία δέσμευσε και μεγάλη περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου που αφορά την περιοχή στην οποία αμφισβητεί την ελληνική υφαλοκρηπίδα

Το τουρκικό σεισμογραφικό θα συνοδεύεται – όπως σε όλη την παράνομη του δραστηριότητα στην κυπριακή ΑΟΖ τα τελευταία χρόνια – από τα σκάφη «Apollo Moon» και «Tanux-1».

Αμεση ήταν η αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας που με δική της Navtex ενημερώνει ότι η εξαγγελία της Τουρκίας αφορά σε παράνομη δραστηριότητα εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες ασφάλειας ναυσιπλοΐας.

Επίσης, τονίζει ότι πρόκειται για ποινικό αδίκημα. «Η Κυπριακή Δημοκρατία ζητά από το πλοίο «Barbaros» να διακόψει αμέσως την παράνομή του δραστηριότητα», καταλήγει η Navtex που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Να σημειωθεί ότι το «Barbaros» βρίσκεται για την ώρα στο λιμάνι της Σελεύκειας στην Τουρκία, όπου μετακινήθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά την αποπεράτωση της παράνομης του δραστηριότητας σε άλλες περιοχές της Κυπριακής ΑΟΖ.

Στο μεταξύ, το δεύτερο σεισμογραφικό της Τουρκίας, το «Oruc Reis» το οποίο όπως είχε εξαγγείλει τούρκος υπουργός, «βρισκόταν καθ’ οδόν για την Ανατολική Μεσόγειο», συνεχίζει να είναι δεμένο σε λιμάνι της θάλασσας του Μαρμαρά στην Τουρκία.

Μητσοτάκης προς ΑμΕΑ: Απόλυτη προτεραιότητα η αντιμετώπιση των προβλημάτων σας

1 hour 22 min ago

Ως απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την στρατηγική που θα ακολουθηθεί για την ουσιαστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων των Ατόμων με Αναπηρία κατά την υποδοχή του προέδρου και εκπροσώπων της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι ο συντονισμός αυτής της στρατηγικής θα γίνεται σε επίπεδο πρωθυπουργικού γραφείου με εποπτεύοντα τον Υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη «έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι η στρατηγική θα έχει τα οριζόντια χαρακτηριστικά που απαιτείται».

«Σε συνέχεια των συστηματικών επαφών κατά το παρελθόν, έχω τη μεγάλη χαρά να σας υποδέχομαι και επίσημα στο Μέγαρο Μαξίμου. Επαναλαμβάνω και από τη θέση του Πρωθυπουργού ότι αποτελεί απόλυτη προτεραιότητά μου μια εμπεριστατωμένη και συνεκτική στρατηγική που θα αντιμετωπίζει ουσιαστικά και αποτελεσματικά τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία. Δεδομένου ότι στο μείζον αυτό θέμα έχει οριζόντια χαρακτηριστικά και αφορά αρμοδιότητα πολλών υπουργείων, η στρατηγική αυτή θα συντονίζεται από το πρωθυπουργικό γραφείο και από εμένα προσωπικά διά του υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη».

«Εμείς, όπως λέγεται, προσπαθούμε να δουλεύουμε με συστηματικό και οργανωμένο τρόπο μεταφέροντας και τη γνώση και την εμπειρία που αποκτούμε από την ευρωπαϊκή και διεθνή μας δράση και εμπειρία. Σε συνέχεια της συνάντησης που είχαμε στη Συνομοσπονδία στις 10 Σεπτέμβρη και της εξαιρετικής τοποθέτησης που κάνατε τότε, σας καταθέσαμε στις 15 Ιουλίου την πρότασή μας για ένα 4ετές πρόγραμμα δημόσιων πολιτικών για άτομα με αναπηρία, όπως ακριβώς τα είχαμε συζητήσει. Εξηγούσα μόλις προ ολίγου στον κ. υπουργό ότι έχουμε μπει στη δεύτερη φάση επεξεργασίας αυτού του προγράμματος, αυτής της πρότασης αναζητώντας τι θα θεωρούσαμε εμείς εμβληματική πολιτική και πρωτοβουλία ανά Υπουργείο. Γιατί το σημαντικό είναι να πηγαίνεις σε αυτό που είναι ο πυρήνας για να χτίζεις πάνω σε αυτόν τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα. Και νομίζουμε ότι η χώρα είναι έτοιμη για μια εξαιρετική μεταρρυθμιστική προσπάθεια στα ζητήματα των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία», ανέφερε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Ιωάννης Βαρδακαστάνης και πρόσθεσε: «Σε 15 μέρες η χώρα θα εξεταστεί από την Επιτροπή του ΟΗΕ. Ξέρω ότι θα υπάρξει πολύ σημαντική Ελληνική αντιπροσωπεία εκεί, θα ηγηθώ εγώ της αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας στη συνάντηση εκεί. Στόχος νομίζω όλων μας είναι, έχοντας κατά νου ότι βεβαίως η χώρα μας πέρασε 10 χρόνια δύσκολα, ότι τώρα μπορεί σε αυτό το νέο ξεκίνημα που κάνει να θέσει και τα θέματα των ατόμων με αναπηρία στο επίκεντρο της πολιτικής».

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον ορισμού του χρονικού αυτού πλαισίου, καθώς – όπως είπε- «αυτό συμπίπτει και με τον κυβερνητικό ορίζοντα και καταδεικνύει ότι οι πολιτικές αυτές είναι βραχυπρόθεσμες, μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες.

«Εγώ θέλω να σας επαναλάβω την απόλυτη αφοσίωσή μου στην υλοποίηση μιας τολμηρής πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία και όπως σας είχα πει και όταν είχαμε βρεθεί στα γραφεία της Ομοσπονδίας, γνωρίζετε και τα προσωπικά μου βιώματα. Και θεωρώ ότι με κάποιο τρόπο αποτελεί και ένα φόρο τιμής προς ένα πρόσωπο τη Μαρίκα Μητσοτάκη η οποία πρώτη με θάρρος τότε και με κόστος έβαλε στο δημόσιο διάλογο τα ζητήματα της αναπηρίας, μιλώντας η ίδια για το πρόβλημά της ίσως σε μια εποχή που η κοινωνία δεν ήταν ακόμη έτοιμη και ώριμη να μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτά. Όμως τώρα είμαστε και έτοιμοι και ώριμοι και βγαίνοντας πια η χώρα από την κρίση δεν υπάρχει η δικαιολογία γιατί να μην μπορεί να υλοποιήσει μια τέτοια πολιτική. Οπότε εμείς είμαστε πάντα ανοιχτοί, εγώ ως συνομιλητής σε επίπεδο Πρωθυπουργικού Γραφείου διά του Υπουργού Επικρατείας κ. Γεραπετρίτη ο οποίος θα συντονίζει και όλα τα συναρμόδια Υπουργεία και νομίζω ότι το επόμενο βήμα είναι να μπορούμε να συμφωνήσουμε πια σε ένα κοινό σχέδιο δράσης με ξεκάθαρα μέσα, χρονικά ορόσημα και, κυρίως, μετρήσιμους δείκτες αποτελεσματικότητας», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ανέλυσε τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς που αφορούν στα άτομα με αναπηρία και τόνισε ότι είναι ανοιχτός στο διάλογο και σε προτάσεις για τη διαμόρφωση των πολιτικών και των νομοθετικών πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν ενώ ο κ. Βαρδακαστάνης κατέθεσε τις θέσεις προτάσεις της Συνομοσπονδίας σε σειρά κρίσιμων ζητημάτων για τα ΑμεΑ.

Ανάμεσα στις προτάσεις που συζητήθηκαν και θα προωθηθούν προς υλοποίηση ήταν:

-Η συγκρότηση διαρκούς τεχνικής επιτροπής με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συναρμόδιων υπουργείων και της συνομοσπονδίας για θέση και επεξεργασία προτάσεων.

-Η δημιουργία Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας σε επίπεδο Πρωθυπουργού η οποία θα επιβλέπει την εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για τα ΑμεΑ και θα εισηγείται ρυθμιστικές παρεμβάσεις.

-Η άμεση ενσωμάτωση του προστατευτικού πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα κωδικοποιεί τις διάσπαρτες νομοθετικές διατάξεις και θα εισάγει τις αναγκαίες παρεμβάσεις.

Ο κ. Γεραπετρίτης και ο κ. Βαρδακαστάνης συμφώνησαν να βρίσκονται σε τακτική επαφή για την εφαρμογή των παραπάνω μέτρων.

Πόρος: Αποκαθίσται σταδιακά η ηλεκτροδότηση

1 hour 33 min ago

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στο μεγαλύτερο μέρος του λιμανιού της Σφαιρίας και κατά μήκος της προβλήτας του Πόρου, όπου βρίσκονται οι περισσότερες τουριστικές υποδομές, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εξέδωσε την Τετάρτη ο ΔΕΔΔΗΕ.

Συγκεκριμένα, τα 6 Ηλεκτροπαραγωγά Ζεύγη Μέσης Τάσης και άλλα 2 Χαμηλής Τάσης, που μεταφέρθηκαν στο νησί, έχουν τεθεί σε λειτουργία και θα καλύψουν σταδιακά ένα πολύ σημαντικό μέρος των φορτίων όλου του νησιού.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς οι εργασίες για την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών στην εναέρια γραμμή που τροφοδοτεί το νησί από τον Γαλατά.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω του χθεσινού τραγικού δυστυχήματος με την πτώση ελικοπτέρου σε καλώδια ρεύματος, το νησί είχε μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση και φωτισμό.

Έκτακτη σύσκεψη στο νησί – Τι ανακοινώθηκε

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, με αντικείμενο τις ενέργειες αντιμετώπισης της διακοπής ρεύματος στο νησί, ο Δήμος Πόρου, σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημερώνει τους κατοίκους και επισκέπτες για τα ακόλουθα:

1. Από χθες το βράδυ έχει γίνει εγκατάσταση μικρών γεννητριών στην περιοχή του Συνοικισμού και του Νεωρίου, οι οποίες παρέχουν τοπικά ρεύμα, ενώ σύντομα θα λειτουργήσει μία ακόμα γεννήτρια στην παραλία του Ασκελίου.

2. Αυτή τη στιγμή συνδέονται οι μεγάλες γεννήτριες που έχουν τοποθετηθεί εντός του Κ.Ε. ΠΟΡΟΣ, μέσω των οποίων θα ηλεκτροδοτηθεί η Σφαιρία από τις 12:00 έως τις 15:00 και η Καλαυρία από τις 15:00 έως τις 18:00 (εκ περιτροπής ηλεκτροδότηση).

3. Τονίζεται και πάλι η ανάγκη οικονομίας στη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε οι γεννήτριες που λειτουργούν να μπορέσουν να σηκώσουν τα φορτία που θα χρησιμοποιούνται. Ειδικότερα, γίνεται έκκληση να μην χρησιμοποιούνται θερμοσίφωνες, φούρνοι και κλιματιστικά.

4. Αυτή τη στιγμή ξεκινούν οι εργασίες ένωσης των καλωδίων Πόρου-Γαλατά, με προοπτική να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 18:00 περίπου το απόγευμα, όπως ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ, και άμεσα να ηλεκτροδοτηθεί πλήρως το νησί.

5. Λόγω των εργασιών επανασύνδεσης των καλωδίων στον δίαυλο Πόρου-Γαλατά και έως την ολοκλήρωσή τους, ο δίαυλος θα παραμείνει κλειστός για όλα τα σκάφη, ιδιωτικά και επιβατικά, ενώ κλειστή επίσης θα μείνει και η παραλιακή οδός του λιμανιού του Πόρου από την πιάτσα ταξί έως το Σιρόκο για όλα τα αυτοκίνητα (τα μηχανάκια μπορούν να έχουν πρόσβαση μέχρι και την παλιά ΔΟΥ), καθώς και η επαρχιακή οδός Γαλατά-Ερμιόνης στην περιοχή της Μπούγιας.

6. Η Δημοτική Συγκοινωνία της Σφαιρίας θα λειτουργεί μόνο στο τμήμα από κτήριο Συγγρού έως πιάτσα ταξί.

Νεότερη ενημέρωση θα δοθεί το απόγευμα.

Ο Δώνης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από τον Παναθηναϊκό!

1 hour 38 min ago

Ο Γιώργος Δώνης παραχώρησε συνέντευξη στη Sun και μίλησε για τον Παναθηναϊκό αλλά και την πρώην ομάδα του τη Χάντερσφιλντ, όπου αγωνίστηκε ως ποδοσφαιριστής.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Βουλή: Πέμπτη και Παρασκευή η ακρόαση των υποψηφίων για την ηγεσία του Αρείου Πάγου

1 hour 45 min ago

Αύριο Πέμπτη μεσημέρι ξεκινά από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, η ακρόαση των έξι αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου που επέλεξε το υπουργείο Δικαιοσύνης, για να διεκδικήσουν το αξίωμα του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Οι έξι Αντιπρόεδροι που θα περάσουν αύριο από το «μικροσκόπιο» της Διάσκεψης των Προέδρων, είναι οι:

-Αγγελική Αλειφεροπούλου,

-Γεώργιος Λέκκας,

-Πηνελόπη Ζωντανού,

-Ιωσήφ Τσαλαγανίδης,

-Ειρήνη Καλού,

-Δήμητρα Κοκοτίνη.

Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί την Παρασκευή, αυτή τη φορά για την ανάδειξη του νέου εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Οι έξι αντεισαγγελείς που θα περάσουν το κατώφλι της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής είναι οι:

-Δημήτριος Δασούλας,

-Βασίλειος Πλιώτας,

-Χαράλαμπος Βουρλιώτης,

-Βασιλική Θεοδώρου,

-Ευσταθία Σπυροπούλου,

-Παναγιώτης Καραγιάννης.

ΟΠΕΚΑ: Ποια επιδόματα θα καταβληθούν τις επόμενες ημέρες

1 hour 58 min ago

Μία σειρά από επιδόματα και παροχές θα καταβληθούν τις επόμενες ημέρες, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 23 Αυγούστου, θα καταβληθούν τα προνοιακά αναπηρικά και διατροφικά επιδόματα μηνός Αυγούστου. Συνολικά, θα καταβληθούν 67,4 εκατ. ευρώ σε 153.379 δικαιούχους.

Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, θα καταβληθεί το επίδομα στέγασης (ενοικίου) σε όλους όσοι υπέβαλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως τις 31 Ιουλίου και αυτή έχει εγκριθεί. Η πληρωμή αφορά 279.014 νοικοκυριά, που περιλαμβάνουν περισσότερα από 738.000 μέλη. Το συνολικό ποσό είναι ύψους πάνω από 33,84 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου θα καταβληθούν το επίδομα στεγαστικής συνδρομής σε 1.629 δικαιούχους, συνολικού ποσού περίπου 383.000 ευρώ και το επίδομα ομογενών σε 8.656 δικαιούχους, συνολικού ποσού περίπου 304.000 ευρώ, για τον Αύγουστο.

Την Τρίτη 27 Αυγούστου, θα καταβληθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στους δικαιούχους, των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Ιουλίου. Συνολικά, θα καταβληθούν 57,6 εκατ. ευρώ σε 272.643 δικαιούχους-νοικοκυριά με περισσότερα από 482.000 μέλη. Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Επίσης, την Τρίτη 27 Αυγούστου, θα καταβληθούν οι συντάξεις και τα επιδόματα ανασφάλιστων υπερηλίκων μηνός Σεπτεμβρίου σε 34.240 δικαιούχους, συνολικού ποσού περίπου 10.75 εκατ. ευρώ.

Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια για το ΑΕΚ – Ξάνθη

2 hours 2 min ago

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την ερχόμενη Κυριακή την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ για την πρώτη αγωνιστική της Super League 1 και η Ένωση εξέδωσε ανακοίνωση για τα εισιτήρια του ματς.

Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ ενημερώνει τον κόσμο της ότι τα εισιτήρια της πρεμιέρας του πρωταθλήματος τέθηκαν σε κυκλοφορία τόσο ηλεκτρονικά αλλά και στα εκδοτήρια.

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημερώνει τους φιλάθλους της ότι έχει ήδη τεθεί σε λειτουργία το ηλεκτρονικό εισιτήριο και οι πωλήσεις μέσω των καταστημάτων PUBLIC για τον αγώνα του πρωταθλήματος Super League Ελλάδα ΑΕΚ- Ξάνθη την Κυριακή 25/08 στις 21:30 και λειτουργεί από την επίσημη ιστοσελίδα μας, www.aekfc.gr, όλο το 24ωρο.

Πατήστε ΕΔΩ για να αγοράσετε το εισιτήριό σας

Επίσης, υπάρχει πλέον η δυνατότητα ηλεκτρονικής αγοράς εισιτηρίου από την ιστοσελίδα www.ticketmaster.gr ή και τηλεφωνικά στο 210-8938111, μέσω του τηλεφωνικού κέντρου της Ticketmaster Hellas, το οποίο λειτουργεί Δευτέρα με Κυριακή 09:00-21:00 (εκτός αργιών), για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των φιλάθλων.

Οι πληρωμές μπορούν να πραγματοποιηθούν με χρέωση όλων των καρτών Visa και Mastercard (προπληρωμένες, χρεωστικές, πιστωτικές) και ολοκληρώνονται μιάμιση ώρα πριν την έναρξη κάθε αγώνα.

-Η ηλεκτρονική πώληση αφορά εκτός από τα κανονικά εισιτήρια ενηλίκων, και τα ΠΑΙΔΙΚΑ εισιτήρια στις Θύρες 5, 9 και 13. Η αγορά των εισιτηρίων γίνεται με χρέωση όλων των καρτών Visa και Mastercard (προπληρωμένες, χρεωστικές, πιστωτικές) και πρόκειται να ολοκληρωθεί μιάμιση ώρα πριν την έναρξη κάθε αγώνα.

-Αντίστοιχα, η πώληση μέσω των καταστημάτων PUBLIC αφορά, εκτός από τα κανονικά εισιτήρια ενηλίκων, και τα ΠΑΙΔΙΚΑ εισιτήρια στις Θύρες 5, 9 και 13. Η αγορά των εισιτηρίων γίνεται με μετρητά και με χρέωση όλων των καρτών Visa και Mastercard (προπληρωμένες, χρεωστικές, πιστωτικές) και πρόκειται να ολοκληρωθεί μιάμιση ώρα πριν την έναρξη κάθε αγώνα.

-Η ηλεκτρονική πώληση (internet), η πώληση μέσω των καταστημάτων PUBLIC καθώς και με τον νέο τρόπο πώλησης από την Ticketmaster Hellas αφορά τις Θύρες 3, 5, 7, 9, 11, 13, 29, 33 και τη Θύρα των επισήμων (VIP).

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΑΝΑ ΘΥΡΑ

Θύρες 1, 15: 10€
Θύρες 3, 33: 15€ (Παιδικά 5€)
e-σιτήρια Θύρα 5: 12€ (Παιδικά 4€) – μόνο μέσω της ηλεκτρονικής πώλησης και από τα καταστήματα PUBLIC
Θύρες 7, 11, 13: 20€ (Παιδικά 10€)
Θύρα 9: 25€ (Παιδικά 10€)

Μπάρτον: «Ο αδερφός μου δίνει δύσκολη μάχη» (pic)

2 hours 4 min ago

Ο Ντέιβιντ Μπλατ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ο Τσάρλς Μπάρον με ανάρτηση στους λογαριασμούς του στα σόσιαλ μίντια έστειλε το δικό του μήνυμα συμπαράστασης στον προπονητή του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά τα όσα ανέγραψε:

«Όλοι χρωστούν σε κάποιον… Πέρασα υπέροχα προπονώντας σε διεθνές επίπεδο. Το άτομο που με επηρέασε περισσότερο, ήταν ο Ντέιβιντ Μπλατ. Χωρίς αυτόν δεν θα απολάμβανα την επιτυχία που είχα.

Ο αδελφός μου δίνει μία δύσκολη μάχη με μία σοβαρή ασθένεια. Η καρδιά μου πονάει για αυτόν και την οικογένειά του αλλά είναι δυνατοί άνθρωποι και θα το ξεπεράσουν. Σ΄ αγαπώ και θα είμαι πάντα εκεί για σένα. Ο φίλος σου», ανέφερε ο Τσάρλς Μπάρτον.

Everyone owes someone !I have had a fabulous time coaching on the international stage. The most influential person in…

Δημοσιεύτηκε από Charles Barton στις Τρίτη, 20 Αυγούστου 2019

Καβάλα: Συναγερμός για εξαφάνιση 14χρονης

2 hours 6 min ago

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση ενός 14χρονου κοριτσιού από την περιοχή της Νέας Ηρακλείτσας Καβάλας.

Το κορίτσι εξαφανίστηκε στις 20 Αυγούστου, στις 12:05 και από τότε η οικογένειά της αγωνιά για την τύχη της.

Σύμφωνα με το Amber Alert που εκδόθηκε για την 14χρονη Μαριάννα Π., το κορίτσι έχει ύψος 1,63 μ., ζυγίζει 66 κιλά, έχει καστανά μαλλιά και καστανά μάτια.

Η Μαριάννα Π. φορούσε τζιν σορτσάκι, λευκή αμάνικη μπλούζα με πολύχρωμες ρίγες και μπορντό αθλητικά παπούτσια μάρκας Kappa.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, μπορεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

«Καυτή πατάτα» για την Αθήνα το ιρανικό τάνκερ

2 hours 9 min ago

Τις πολιτικές διαστάσεις του θρίλερ με το ιρανικό τάνκερ, που βρίσκεται εν πλω προς το λιμάνι της Καλαμάτας, απασχολεί άρθρο στη διαδικτυακή σελίδα του Spiegel.

Το τάνκερ μεταφέρει πετρέλαιο στη Συρία και παραβιάζει κυρώσεις που έχει επιβάλει η ΕΕ. Από την αμερικανική οπτική γωνία, όποια χώρα επιτρέψει τον ελλιμενισμό του υποστηρίζει τρομοκρατική οργάνωση γιατί τα χρήματα από την πώληση του πετρελαίου πηγαίνουν στους Φρουρούς της Ιρανικής Επανάστασης, που για τις ΗΠΑ είναι τρομοκρατική οργάνωση.

«Η Ελλάδα δεν ενδιαφέρεται να εξοργίσει τους Αμερικανούς»

«Υπό αυτό το πρίσμα η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να παρατηρεί με πολλή προσοχή τις εξελίξεις» σημειώνει ο αρθρογράφος. «Διότι η περίπτωση θα μπορούσε να αναδειχθεί στην πρώτη κρίση στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής μετά την πολιτική αλλαγή του περασμένου Ιουλίου. Σε περίπτωση που το «Adrian Darya 1» δέσει στο λιμάνι της Καλαμάτας οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να το εκλάβουν ως πρόκληση».

Στο ίδιο άρθρο γίνεται αναφορά στις πιέσεις που ασκεί εκ των προτέρων η Ουάσιγκτον και τις προειδοποιήσεις στελέχους της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα ότι η Ελλάδα έχει ενημερωθεί για τις συνέπειες σε περίπτωση που δώσει την άδεια ελλιμενισμού στην Καλαμάτα.

«Η Ελλάδα ωστόσο δεν ενδιαφέρεται να εξοργίσει τους Αμερικανούς» υποστηρίζει ο σχολιαστής. «Κυρίως επειδή η χώρα στηρίζεται στη βοήθεια των ΗΠΑ σε σχέση με τις επιβαρημένες σχέσεις της με την Τουρκία. Επιπλέον η Αθήνα ελπίζει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα επιτύχει νέα αμυντική συμφωνία με την Ουάσιγκτον.  Η επιρροή που ασκούν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα φαίνεται από το πώς η Αθήνα χειρίζεται τις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν. Πριν από τις αμερικανικές κυρώσεις ανήκε στις χώρες με τις περισσότερες εισαγωγές πετρελαίου από την Τεχεράνη. Αντιπροσώπευαν το ¼ των εισαγωγών της. Τώρα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Ακόμη και όταν η Ελλάδα ανήκε στις χώρες που εξαιρέθηκαν προσωρινά από τις αμερικανικές κυρώσεις, απέφευγε να προμηθεύεται ιρανικό πετρέλαιο».

Σε ένα άλλο ελληνικού ενδιαφέροντος θέμα στις σελίδες του γερμανικού τύπου εντοπίζουμε σύντομο άρθρο στην εφημερίδα die Welt, το οποίο αναφέρεται στις συστάσεις της Κομισιόν προς την νέα ελληνική κυβέρνηση.

«Ένα χρόνο μετά τη λήξη των προγραμμάτων βοήθειας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε την κυβέρνηση να καταπολεμήσει τις επιπτώσεις της δημοσιονομικής κρίσης. Παραμένει αποφασιστικής σημασίας για την ελληνική κυβέρνηση και τις αρχές της να συνεχίσουν να επικεντρώνονται και να ξεπεράσουν τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις των χρόνων της κρίσης. Οι μέχρι τώρα προσπάθειες απέδωσαν, αλλά χρειάζεται να γίνουν κι άλλα βήματα».

Ελάχιστα περιθώρια ελιγμών για τον Τζόνσον

Κατά τα άλλα, πολλά τα άρθρα για την επίσκεψη του βρετανού πρωθυπουργού στο Βερολίνο, παρθενική του επίσκεψη στο εξωτερικό και πρώτος σταθμός επιχείρησης διπλωματικής πειθούς με αφετηρία την επιστολή που απέστειλε χθες στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ζητώντας την επαναδιαπραγμάτευση του Backstop, της εγγύησης περί ανοιχτών συνόρων μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Ο αρθρογράφος της Süddeutsche Zeitung χαρακτηρίζει την επιστολή «ανοιχτή πρόκληση». Και σημειώνει: «Η (αρνητική) απάντηση του Τουσκ είναι σωστή. Η καγκελάριος Μέρκελ θα πρέπει να του πει το ίδιο (…) Η επιστολή του στοχεύει κυρίως στο να στείλει ένα μήνυμα, ότι ο νέος πρωθυπουργός είναι ασυμβίβαστος. Είτε θα περάσει η θέλησή του, είτε δεν θα γίνουν νέες διαπραγματεύσεις και θα αποχωρήσει η Βρετανία από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. Ο Τζόνσον ελπίζει ότι οι κυβερνήσεις των χωρών μελών, σε αντίθεση με την προκάτοχό του, θα τον πιστέψουν ότι θέλει κατ΄ ανάγκη να οδηγήσει τη χώρα του εκτός ΕΕ μέσω ενός Brexit χωρίς συμφωνία. Σε αυτό το σημείο ο βρετανός πρωθυπουργός εμπνέεται από την διαπραγματευτική τακτική ενός άλλου ξανθού λαϊκιστή, του προέδρου Τραμπ».

Η οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt αναρωτιέται γιατί ο βρετανός πρωθυπουργός επαναλαμβάνει το ίδιο αίτημα για το Backstop. Και δίνει πιθανές εξηγήσεις. «Πολλά συνηγορούν στο ότι θέλει να σπρώξει τo φταίξιμο για την άτακτη έξοδο της χώρας του στην ΕΕ. Και όσο περισσότερο αναγκάζει τους Ευρωπαίους να απαντούν αρνητικά τόσο πιο εύκολα μπορεί να τους παρουσιάζει ως εκείνους που μπλοκάρουν κάποια λύση (…) Δεν πρέπει να αναμένουμε να μαλακώσει την ασυμβίβαστη γραμμή του. Προετοιμάζεται πιθανώς για νέες εκλογές εναντίον του κόμματος που στηρίζει το Brexit, το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ».

Πηγή: Deutsche Welle

Νεκρός δικυκλιστής μετά από τροχαίο στην παραλιακή

2 hours 22 min ago

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στην παραλιακή λεωφόρο, και συγκεκριμένα στο ύψος της Βούλας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα άτομο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο τροχαίο ενεπλάκησαν ένα φορτηγό, το οποίο φέρεται να είναι του Δήμου Βούλας, και μία μοτοσικλέτα.

Το όχημα του δήμου κατευθυνόταν στο ρεύμα προς Γλυφάδα, όταν καρφώθηκε πάνω με μεγάλη ταχύτητα η μοτοσυκλέτα.

Σύμφωνα με την Τροχαία, ο οδηγός της μηχανής μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικοί, οι οποίοι επιχειρούν να διαλευκάνουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα.

Η Εθνική Ρωσίας στηρίζει Μπλατ με αυτοκόλλητα στις φανέλες!

2 hours 29 min ago

H αποκάλυψη του Ντέιβιντ Μπλατ ότι πάσχει από ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας (διαγνώστηκε με Πρωτοπαθή Προϊούσα Πολλαπλή Σκλήρυνση) έχει συγκλονίσει τον μπασκετικό κόσμο.

Ο Αμερικανός τεχνικός δέχεται δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης και στήριξης καθημερινά, από συνεργάτες, συναδέλφους, αντιπάλους και ομάδες.

Στην Εθνική Ρωσίας μάλιστα αποφάσισαν να στηρίξουν με έναν πρωτότυπο τρόπο τον Μπλατ για το πρόβλημα υγείας που περνάει.

Συγκεκριμένα, η εθνική ομάδα όπου έχει διατελέσει και προπονητής ο Αμερικανός προπονείται ενόψει Παγκοσμίου Κυπέλλου και έφτιαξε αυτοκόλλητα που αναγράφουν «Παίξε σκληρά, παίξε με καρδιά» και το hashtag #DAVIDSTAYSTRONG («Ντέιβιντ Μπλατ μείνε δυνατός»), δείχνοντας με έναν υπέροχο τρόπο πως είναι δίπλα στον τεχνικό του Ολυμπιακού.

Δείτε τη φωτογραφία από την προπόνηση της Ρωσίας:

Russian national team practicing with #staystrongDavid stickers on uniform supporting David Blatt@russiabasket @olympiacosbc pic.twitter.com/wNZF1C9rdi

— Andrey Kartashov (@LeDr0n) August 21, 2019

Κι επισήμως νέος διοικητής του ΕΦΚΑ ο Χρήστος Χάλαρης

2 hours 30 min ago

Αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, σύμφωνα με την οποία διορίζεται ως διοικητής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) ο Χρήστος Χάλαρης, πτυχιούχος ΑΕΙ, με τετραετή θητεία.

Παράλληλα, τροποποιείται η αριθμ. Δ9/56379/14950/28-12-2016 απόφαση, όπως ισχύει και ορίζεται ο Χρήστος Χάλαρης ως πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΕΦΚΑ.

Το βιογραφικό του

Ο κ. Χάλαρης είναι διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός ΕΜΠ και κάτοχος ΜΒΑ και διδακτορικού και έχει συνεργαστεί ξανά με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση από τη θέση του επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ. Το 2017 ανέλαβε καθήκοντα συμβούλου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Έχει αναλάβει θέσεις ευθύνης σε σημαντικά έργα τεχνικής υποστήριξης και ηλεκτρονικής αναδιάρθρωσης, όπως η ανάπτυξη συστημάτων για τον δημόσιο τομέα, το λανσάρισμα της Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης, καθώς και σειρά ηλεκτρονικών υπηρεσιών που αφορούν τον πολίτη για την ασφάλιση, την σύνταξη και την υγεία

Σαμοθράκη: Για όσο χρειαστεί θα συνεχίσει τα δρομολόγια το Andros Jet

2 hours 36 min ago

Η SEAJETS σε συντονισμό με το υπουργείο Ναυτιλίας και εν αναμονή των εξελίξεων της επαναδρομολόγησης των τοπικών πλοίων θα εκτελέσει αύριο Πέμπτη 22/8 με το επιβατηγό οχηματαγωγό ταχύπλοο «ANDROS JET» τα δρομολόγια από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη στις 9.30 και στις 15.00 και από Σαμοθράκη προς Αλεξανδρούπολη στις 12.00 και στις 18.00.

Σε περίπτωση μη δρομολόγησης του τοπικού πλοίου άμεσα, η SEAJETS θα παραμείνει και τις επόμενες μέρες στη σύνδεση Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης. Τα νέα δρομολόγια θα γνωστοποιούνται με ανακοίνωση της εταιρείας μας 24 ώρες πριν, με πρόθεση να παραμένουν στα συγκεκριμένα ωράρια για διευκόλυνση του επιβατικού κοινού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ολυμπιακός: Με την ερυθρόλευκη εμφάνιση κόντρα στην Κράσνονταρ

2 hours 43 min ago

O Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (22:00) την Κράσνονταρ στο Καραϊσκάκη στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στη Ρωσία (27 Αυγούστου).

Στο αποψινό παιχνίδι οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς θα αγωνιστούν με την κλασική ερυθρόλευκη εμφάνιση, την οποία φορούσαν και στα δυο προηγούμενα επίσημα ματς στο φαληρικό γήπεδο κόντρα σε Βικτόρια Πλζεν (4-0) και Μπασακσεχίρ (2-0).

Τα χρώματα μας για απόψε! ΠΑΜΕ ΘΡΥΛΕ, αναφέρει ο Ολυμπιακός στο tweet του.

Δείτε την ανάρτηση των ερυθρόλευκων για το αποψινό παιχνίδι:

Τα χρώματα μας για απόψε! ΠΑΜΕ ΘΡΥΛΕ! / Our team #colors for tonight! Let’s do this LEGEND! #Olympiacos #UCL #OLYKRA @ChampionsLeague @FCKrasnodar pic.twitter.com/jjOJhVcgpX

— Olympiacos FC (@olympiacosfc) August 21, 2019

Μώραλης: Ο Πειραιάς χρειάζεται όλες του τις δυνάμεις

2 hours 44 min ago

Στα βασικά θέματα που απασχολούν τον Πειραιά, όπως η υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ από το Φάληρο έως το λιμάνι, η συμμετοχή του Δήμου στα τεκταινόμενα στο ΣΕΦ, η αξιοποίηση των οικοπέδων της ΧΡΩΠΕΙ, το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά και η διευθέτηση των εκτάσεων του Δήμου που χρησιμοποιούνται διαχρονικά από τον ΟΛΠ, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά σε συνέντευξή του στο ΚΑΝΑΛΙ ΕΝΑ 90,4, μετά τις διαδοχικές  επαφές με υπουργούς που είχε τις προηγούμενες μέρες.

Όπως είπε ο Δήμαρχος, μιλώντας για τις επαφές του αυτές, αυτό που διαπίστωσε ήταν πως οι νέοι υπουργοί φάνηκαν προετοιμασμένοι πριν αναλάβουν τα καθήκοντά τους και ότι έδειξαν πως δουλεύουν σε υψηλούς ρυθμούς. Το στοίχημα βέβαια είναι αν θα μπορέσουν να τους διατηρήσουν. Άλλωστε, τόνισε ο κ. Μώραλης, οι παθογένειες του ελληνικού κράτους με τη γραφειοκρατία, τις καθυστερήσεις, τη δυσλειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης κ.λπ. είναι γνωστές και σίγουρα η Κυβέρνηση που θα τις αντιμετωπίσει θα μείνει στην ιστορία.

Εμείς αυτό που θέλουμε, συνέχισε ο κ. Μώραλης, είναι να προωθήσουμε τα θέματα που απασχολούν την πόλη μας και με την ανάλογη κυβερνητική στήριξη μπορούν να επιλυθούν. Πάντως, κατέληξε ο κ. Μώραλης, όλες οι συναντήσεις έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, οι υπουργοί είχαν πολύ θετική άποψη για τον Πειραιά και έδειξαν ότι θέλουν να βοηθήσουν και σε κάθε περίπτωση να συνδράμουν είτε προσωπικά είτε διασυνδέοντας μας με άλλους συναρμόδιους υπουργούς και φορείς, για να υλοποιηθούν τα αιτήματά μας.

Αναφερόμενος στον Πύργο του Πειραιά, ο κ. Μώραλης είπε ότι στις 3 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει η Επιτροπή Αξιολόγησης του φακέλου που έχει υποβληθεί, θα προχωρήσει στην ανάδειξη προσωρινού αναδόχου και θα στείλει το θέμα στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον καθιερωμένο προσυμβατικό έλεγχο. Η κοινοπραξία που έχει καταθέσει πρόταση περιλαμβάνει εταιρείες εντυπωσιακού μεγέθους και κύρους που θα αποτελέσουν θετική έκπληξη όταν ανακοινωθούν.

Απαντώντας σε ερώτηση για την εξασφάλιση χρηματοδότησης περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του προγράμματος Ευρωπαϊκών Καινοτόμων Δράσεων για την Αστική Ανάπτυξη, ο κ. Μώραλης είπε ότι αυτό σίγουρα αποτελεί ακόμα μια επιτυχία του Δήμου, η οποία όμως δεν είναι ούτε μεμονωμένη ούτε αποσπασματική αφού έρχεται σαν συνέχεια της καλής σχέσης που έχει δημιουργήσει ο Δήμος του Πειραιά με τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, αφού δίνει βάση στην καινοτομία, υλοποιεί δράσεις όπως η «ΓΑΛΑΖΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» και αξιοποιεί το μεγάλο πλεονέκτημα που του δίνει το λιμάνι. Σίγουρα, τόνισε ο κ. Μώραλης, γίνεται μια καλή δουλειά και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα. Για να πετύχουμε όμως όλα αυτά δείξαμε σοβαρότητα, μεθοδικότητα και συνέπεια. Αυτά εκτιμούν οι αρμόδιοι ευρωπαϊκοί φορείς και αντιμετωπίζουν θετικά τις προτάσεις μας, οι οποίες βεβαίως είναι όλες τεκμηριωμένες και σύμφωνες με τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τις οδηγίες.

Σχετικά με την νέα διοίκηση του Δήμου, που θα αναλάβει από την 1η Σεπτεμβρίου που θα γίνουν οι δημαιρεσίες για εκλογή Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, ο κ. Μώραλης τόνισε ότι παρόλο που οι νομοθετικές ρυθμίσεις που έγιναν επιτρέπουν στον Πειραιά Νικητή να διοικήσει μόνος του τον Δήμο, θα επιδιώξει συναίνεση και με άλλους συνδυασμούς γιατί πιστεύει ότι ο Πειραιάς χρειάζεται όλες του τις δυνάμεις και ότι η συναίνεση δεν είναι κάτι που επιβάλλεται από τον Νόμο, αλλά κάτι που υλοποιείται εάν υπάρχει η σχετική βούληση. Για τον λόγο αυτό, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Πειραιά, προτίθεμαι να αξιοποιήσω στη νέα Διοίκηση του Δήμου και συμβούλους από άλλους συνδυασμούς. Άλλωστε, τόνισε, με τον δεύτερο συνδυασμό, εκείνον του κ. Βλαχάκου δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι, ανεξαρτήτως των όποιων διαφορετικών απόψεων σε κάποια ζητήματα, κρατήσαμε ένα πολιτισμένο επίπεδο προεκλογικά και αυτό μας έδωσε και μας δίνει τη δυνατότητα να συνεργαστούμε και μετεκλογικά.

Βrexit: Το 52% των Βρετανών θέλει δημοφήφισμα για τη συμφωνία εξόδου

2 hours 49 min ago

Περισσότεροι από τους μισούς Βρετανούς τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για μια οριστική συμφωνία για το Brexit, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης, δύο μήνες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

Το 52% των ερωτηθέντων απάντησε ότι συμφωνεί με τη διενέργεια δημοψηφίσματος επί μιας συμφωνίας διαζυγίου, ενώ το 29% είναι αντίθετο σε κάτι τέτοιο και το 19% δεν έχει άποψη, σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Kantar.

Οι κυβερνώντες Συντηρητικοί διαθέτουν μεγάλο προβάδισμα έναντι του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που εμφανίζει το κόμμα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον στο 42% και εκείνο του Τζέρεμι Κόρμπιν στο 28%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιστροφή στον ρεαλισμό επιτάσσει η Αφροδίτη από την Παρθένο

3 hours 2 min ago

Τετάρτη σήμερα και καθώς η Αφροδίτη περνάει στη λεπτολόγο και προσγειωμένη στην πραγματικότητα Παρθένο, όπου και θα παραμείνει έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, μας καλεί να λειτουργήσουμε με την λογική, αφήνοντας στην άκρη το συναίσθημα, που οδηγεί σε απερισκεψίες, ταλαιπωρίες και απογοήτευση στον έρωτα κι όχι μόνο.

Δεν έχουμε λοιπόν παρά (τι άλλο;) να επικεντρωθούμε στην καθημερινότητα και το πώς θα την ομορφύνουμε, ειδικά την εργασιακή, όπου περνάμε αρκετοί το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μας. Έχει σημασία να ισορροπήσουμε τις σχέσεις με συναδέλφους και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε υποχρεώσεις και αγγαρείες που έχουμε αναλάβει.

Βέβαια αυτό δεν είναι βοηθητικό για τις προσωπικές σχέσεις είτε έχουμε κάποιο σύντροφο είτε όχι γιατί ενίοτε εγκλωβιζόμαστε στη δουλειά, αναζητώντας μέσα από αυτή το κάτι που θα μας συνεπάρει, ενίοτε αφήνοντας ακάλυπτες τις ανάγκες μας, με αποτέλεσμα παράπονα και γκρίνια να αυξάνονται... ειδικά από συντρόφους, που έχουν μάθει να ζουν αλλιώς.

Έτσι ή αλλιώς κατά τις επιταγές της Σελήνης από τον Ταύρο θυμηθείτε να τακτοποιήσετε λογαριασμούς κι άλλα πρακτικής φύσεων ζητήματα (μια βρύση, μία σίτα κ.ο.κ.), που μπορεί να εκκρεμούν γιατί αυτά θα τα βρείτε σίγουρα μπροστά σας!

Η περίοδος προσφέρετε για να ασχοληθείτε και με τα παραπανίσια κιλάκια των διακοπών, γενικότερα την υγεία και την ευεξία σας με μια πιο σωστή διατροφή και λίγο παραπάνω άθληση.

Τέλος, προσέξτε τις κουβέντες σας, καθώς, δεν θα λείψουν οι εναλλαγές στη διάθεσή μας, ειδικά προς το αποψινό βράδυ, με το τρίγωνο Σελήνης από τον Ταύρο με τον Άρη στην Παρθένο και τη σύνοδό της με τον Ουρανό, οπότε πιθανά να ζοριζόμαστε με ότι μας καταπιέζει και αυτό μπορεί να φέρει ένταση και αντιπαραθέσεις σε προσωπικό επίπεδο. Προσοχή λοιπόν αν θέλετε να περάσετε μια ήρεμη καλοκαιρινή βραδιά!

Παρθένοι είστε οι πρωταγωνιστές και μπορείτε να κάνετε παιχνίδι σε όλα τα επίπεδα, με τον χρόνο να λειτουργεί υπέρ σας. Απλά επιλέξτε το μέτωπο, στο οποίο θα δώσετε τη μάχη!

Δίδυμοι, Τοξότες και Ιχθύες μην... πνίγεστε στη βαρεμάρα της επανάληψης. Το κάθε τι χρειάζεται συνέπεια για να έχει συνέχεια. Επίσης, αν θέλετε να βελτιώσετε το χώρο σας οργανώστε το.

Υδροχόοι, Λέοντες, Ταύροι και Αιγόκεροι καταγράψτε τις πραγματικές ανάγκες σας, τις οικονομικές και τις προσωπικές. Το... πάμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα (!), δεν ενδείκνυται για την περίπτωσή σας. Λόγω ιδιοσυγκρασίας δεν μπορείτε να το υπερασπιστείτε!

Πόρος: Σήμα κινδύνου από το 2018 για τα καλώδια

3 hours 21 min ago

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για την τραγωδία που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά.

Γύρω στις 4:00 το απόγευμα της Τρίτης, ένα ιδιωτικό ελικόπτερο, τύπου Agusta A109, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρία άτομα. Ο Έλληνας χειριστής και δύο Ρώσοι υπήκοοι.

Το επικρατέστερο σενάριο που εξετάζεται -σύμφωνα τουλάχιστον και με τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων- είναι αυτό της μηχανικής βλάβης. Κάτοικοι της περιοχής υποστήριξαν ότι το ελικόπτερο προσπάθησε να απογειωθεί πάνω από μία φορά, ενώ όταν τα κατάφερε και πήρε λίγο ύψος προσέκρουσε στα καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να εκραγεί. Άλλοι πάλι αναφέρουν αναφέρει ότι το ελικόπτερο επιχείρησε να επιστρέψει στο ελικοδρόμιο και τότε έπεσε πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, τις απαντήσεις θα κληθεί να δώσει η έρευνα που θα κάνει η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων, τα αποτελέσματα της οποίας θα μεταβιβαστούν προς εκτίμηση και αξιολόγηση στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Νέες αποκαλύψεις – καταγγελίες

Την ίδια ώρα, καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας που αφορούν τόσο στο ελικοδρόμιο του Γαλατά, από όπου απογειώθηκε το μοιραίο ελικόπτερο, όσο και στα καλώδια της ΔΕΗ που βρίσκονται στην περιοχή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ», ήδη από τον Μάιο του 2018 είχε εντοπιστεί η επικινδυνότητα των καλωδίων που συνδέουν την Πελοπόννησο με τον Πόρο.

Θεωρώντας ότι τα καλώδια που βρίσκονται σε ύψος 80 – 100 μέτρων συνιστούν κίνδυνο τόσο κατά την προσέγγιση όσο και κατά την αποχώρηση ελικοπτέρων από τον Γαλατά, σύμφωνα με πληροφορίες, τον Μάιο του 2018 ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, Αθανάσιος Μπίνης, ζητούσε με έγγραφό του προς τους αρμόδιους φορείς την τοποθέτηση στα καλώδια ειδικών ανακλαστήρων, ώστε να προειδοποιούνται οι πιλότοι.

Είχε προηγηθεί αυτοψία των επιθεωρητών στην περιοχή και είχε προκριθεί το μέτρο των ανακλαστήρων, καθώς η υποβρυχιοποίηση των καλωδίων είναι πολυδάπανη και χρονοβόρα.

Ο ΔΕΔΔΗΕ πάντως, όπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ», υποστηρίζει ότι ποτέ δεν έγινε αποδέκτης τέτοιου αιτήματος.

Χωρίς άδεια το ελικοδρόμιο

Στο μεταξύ, φορείς και κάτοικοι του νησιού καταγγέλλουν ότι το ελικοδρόμιο του Γαλατά, από όπου απογειώθηκε το μοιραίο ελικόπτερο, λειτουργεί χωρίς άδεια και δίχως τις απαραίτητες πρόνοιες. Στην ουσία, όπως αναφέρουν, δεν πρόκειται τίποτα παραπάνω από μια αλάνα η οποία δεν είναι καν περιφραγμένη, με συνέπεια να είναι ελεύθερα προσβάσιμη.

Μάλιστα, καταγγέλλουν πως ο συγκεκριμένος χώρος δεν διαθέτει ούτε τον κατάλληλο φωτισμό ούτε την απαραίτητη σήμανση και βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τα καλώδια υψηλής τάσης στα οποία προσέκρουσε το μοιραίο ελικόπτερο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο αντιδήμαρχος Πόρου, Γιώργος Κουτουζής, δήλωσε πως «υπάρχει ένας χώρος στην περιοχή Γαλατά, ο οποίος χωρίς να έχει άδεια απογειώνονται και προσγειώνονται ελικόπτερα, δεν υπάρχει όμως εγκεκριμένο ελικοδρόμιο».

Όπως επεσήμανε ο ίδιος, «με δική τους ευθύνη οι ιδιωτικές εταιρείες και χωρίς να υπάρχει αδειοδοτούμενο ελικοδρόμιο ανεβοκατεβάζουν ελικόπτερα. Το γεγονός έχει γίνει γνωστό και έχει καταγγελθεί στις αρμόδιες Αρχές, από τις δημοτικές Αρχές του νησιού, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τροιζηνίας, Κώστας Καραγιάννης, τόνισε επίσης πως το ελικοδρόμιο του Γαλατά δεν ήταν αδειοδοτημένο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», ο επικεφαλής της δημοτικής αρχής υποστήριξε ότι ο χώρος του ελικοδρομίου δεν ήταν ασφαλής ούτε για την προσγείωση ούτε για την απογείωση.

Όπως εξήγησε, κατασκευάστηκε το 1987-1988 από το πρώην Λιμενικό Ταμείο Πόρου, ενώ ουδέποτε δόθηκε άδεια από τη δημοτική αρχή. «Ο χώρος αυτός δεν μπορούσε να πάρει τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και ως εκ τούτου, δεν ήταν ασφαλής» έσπευσε να προσθέσει ο κ. Καραγιάννης.

Διαμήνυσε δε, ότι «κανένας δεν το συντηρούσε», διευκρινίζοντας ότι «ουδέποτε ασχολήθηκα με το ελικοδρόμιο». «Η προσβασιμότητα και η χρήση του είναι πολύ δύσκολη και εκπλήσσομαι που οι χειριστές το χρησιμοποιούν» συνέχισε, στο ίδιο πλαίσιο.

Εξήγησε, τέλος, ότι το ελικοδρόμιο βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο και δεν ανήκει στον δήμο Τροιζηνίας.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος των χειριστών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, τόνισε για το δυστύχημα ότι «ήταν στον προθάλαμο» και απλά περιμέναμε πότε θα συμβεί, ενώ υπογράμμισε την «μικρή απόσταση ανάμεσα στο ελικοδρόμιο και τα καλώδια».

Pages