Feed aggregator

Επίσκεψη Εθνικής Μονάδας Erasmus+ στο ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου Θεσσαλονίκης και το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ στο πλαίσιο της Δράσης Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών

iky - Δευτέρα, 23/12/2019 - 10:14

Στο πλαίσιο της Δράσης ‘Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών’ και μετά από σχετική προκήρυξη, αξιολόγηση και έκδοση αποτελεσμάτων, η Εθνική Μονάδα Erasmus+ βρίσκεται στο στάδιο της παράδοσης των εκπαιδευτικών δώρων στους επιτυχόντες φορείς. Στο πλαίσιο αυτό, ο Διευθυντής της Εθνικής Μονάδας Erasmus+, κος Φώτιος Κ. Αθανασόπουλος και στελέχη επισκέφθηκαν το ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου Θεσσαλονίκης και το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018.


Η παράδοση του εκπαιδευτικού δώρου, ενός διαδραστικού πίνακα και προβολέα, στο ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου Θεσσαλονίκης έγινε σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, στο εσωτερικό προαύλιο του σχολείου όπου δεσπόζουν όλες οι σημαίες των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι μαθητές του σχολείου. Ακολούθησε συζήτηση με το εκπαιδευτικό και μαθητικό δυναμικό της Σχολικής Μονάδας.


Στη συνέχεια, τα στελέχη του ΙΚΥ υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας του Σχολείου, κ. Αναστάσιος Τσαγγαλίδης, Καθηγητής Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, η κα Ειρήνη Σεχίδου, Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό του Σχολείου και η κα Έλενα Κουτούση, Προϊσταμένη της Γραμματείας. Δόθηκαν θερμές ευχαριστίες για το εκπαιδευτικό δώρο που έλαβε το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας, το οποίο είναι ένα λογισμικό για την υλοποίηση των εξ’ αποστάσεως προγραμμάτων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.

Η κα Σεχίδου ανέφερε ότι η συγκεκριμένη έκδοση του λογισμικού θα βελτιώσει τη λειτουργία του φορέα με θετικό αντίκτυπο στους εκπαιδευόμενους στην ελληνική γλώσσα. Ακολούθησε παρουσίαση του υφιστάμενου προγράμματος εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης και παρουσιάστηκαν τα στοιχεία που θα αναβαθμιστούν μέσω του νέου λογισμικό που παρέχει η Δράση Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών και υλοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω του Προγράμματος Erasmus+.

Κυβερνητικό φιάσκο με τη Novartis

ta nea education - 51 min 49 sec ago

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, σύμφωνα με τον Δ. Παπαγγελόπουλου, ημέρα με την ημέρα μετατρέπεται στο μεγαλύτερο φιάσκο της κυβέρνησης. Οι διαρροές μηνών για φυλακίσεις, για λογαριασμούς στο εξωτερικό, για δωροδοκίες πολιτικών που θα τινάξουν στον αέρα το πολιτικό σύστημα, αποδείχθηκαν «φούσκα». Η έρευνα συνεχίζεται αλλά οι εισαγγελείς δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν κατηγορίες κατά των 10 πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται. Μεταξύ των οποίων δύο πρώην πρωθυπουργοί, ο κεντρικός τραπεζίτης, ο επίτροπος στην Κομισιόν κ.λπ.

Οι πληροφορίες που έρχονται από το δικαστικό ρεπορτάζ αναφέρουν ότι δεν βρέθηκαν λογαριασμοί ή ίχνη διακίνησης πολιτικού χρήματος στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό ενώ δυσκολίες αντιμετωπίζει ακόμη και η κατηγορία περί χρηματισμού γιατρών. Κι όμως, η κυβέρνηση επιμένει να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια και να συντηρεί μια αρρωστημένη κατάσταση για καθαρά προεκλογικούς λόγους κι επειδή το Μαξίμου έχει εγκλωβιστεί στη λογική των «Πολάκηδων» και συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης.

Η χθεσινή (Τετάρτη) αποκάλυψη του Bloomberg ότι κατόπιν εσωτερικού ελέγχου της Novartis δεν βρέθηκαν περιπτώσεις χρηματισμού ελλήνων πολιτικών ή συγγενών τους, αποτέλεσε τη σφραγίδα στο κυβερνητικό φιάσκο.

Παρ’ όλα αυτά το Μέγαρο Μαξίμου με ανακοίνωσή του επιμένει στο «σκάνδαλο» λέγοντας:

«Η Νέα Δημοκρατία δεν αρκείται στην ταύτισή της με τη Novartis. Αυτογελοιοποιείται, πανηγυρίζοντας διότι η Novartis έλεγξε τον εαυτό της και έκρινε ότι δεν προκύπτουν στοιχεία για χρηματισμό Ελλήνων αξιωματούχων… από τη Novartis!» αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. «Εφόσον αυτό είναι αρκετό για τη ΝΔ, μπορεί να ζητήσει δημόσια να σταματήσει η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης. Μάλλον έχουν πάθει όλοι Novartis στη Νέα Δημοκρατία…»

Από την ανακοίνωση αυτή αποδεικνύεται σε πόσο δυσχερή θέση βρίσκεται τη κυβέρνηση που πόνταρε επικοινωνιακά στην υπόθεση για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Διότι η διεθνής εμπειρία γύρω από το τι σημαίνει εσωτερικός έλεγχος σε μια εταιρεία θα έπρεπε να «βάλει μυαλό» σε εκείνους που επιμένουν να παίζουν με τους Θεσμούς.

Τι σημαίνει εσωτερικός έλεγχος

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ήδη από το 2002 που ψήφισαν το Νόμο Sarbanes-Oxley (εν συντομία SOX) και επέβαλαν τον εσωτερικό έλεγχο των επιχειρήσεων και την προσωπική ευθύνη των γενικών διευθυντών τους, αναγνώρισαν την αναγκαιότητα και τη σημασία του.

Στην Ευρώπη, που η Οδηγία 2006/43/ΕΚ επέβαλε τον εσωτερικό έλεγχο, αναγνώρισαν την αναγκαιότητα και τη σημασία του.

Στην Ελλάδα, που ο Έλληνας νομοθέτης, με τον Νόμο 3016/2002 επέβαλε -τουλάχιστον στις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο επιχειρήσεις- να έχουν ξεχωριστό τμήμα εσωτερικού ελέγχου, πάλι αναγνωρίστηκε η σημασία του.

Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως, το να λέει ο γενικός διευθυντής της Novartis, Vas Narasimhan, ότι μετά από εκτεταμένο εσωτερικό έλεγχο δεν βρέθηκαν παράτυπες πληρωμές, αυτός ο «εσωτερικός έλεγχος» είναι για το θεαθήναι. Και πως παρά τις κυρώσεις που προβλέπει ο νομοθέτης, το υψηλότερα ιστάμενο ιεραρχικά πρόσωπο στη διοίκηση της εταιρείας, θα διακινδυνεύσει ακόμα και την ελευθερία του, καλύπτοντας ατασθαλίες, που, αν έγιναν, ήταν πολύ πριν τον Φλεβάρη του 2018 που ανέλαβε εκείνος.

Π. Πολάκης, από τους εμπνευστές της υπόθεσης Novartis

Η NOVARTIS δεν θα διακινδύνευε ποτέ ψευδή δήλωση γιατί οι auditors/ελεγκτές είναι third parties/τρίτες εταιρείες ανεξάρτητες.  Μεγάλοι οίκοι που δεν δικινδυνεύουν τη φήμη τους με ψεύδη.

Ούτε την τιμή της μετοχής της NOVARTIS θα διακινδύνευε ποτέ η NOVARTIS.

Επίσης, η ελβετική εταιρεία υιοθετεί τα στάνταρ της Αμερικής που είναι ιδιαίτερα αυστηρά.

Επομένως, στο Μαξίμου χρειάζεται να έχουν λίγη προσοχή όταν επιβεβαιώνουν την… άγνοιά σας ακόμα και για τα στοιχειώδη της νομοθεσίας αλλά και της ίδιας της λογικής.

Εκτός κι αν επιλέξουν για άλλη μια φορά την επικοινωνιακή διαχείριση της υπόθεσης, τώρα που είναι στριμωγμένοι μεταξύ της «αποθέωσης» υπουργών για το Μακεδονικό και της «τεχνητής ρήξης» με τους δανειστές για την πρώτη κατοικία.

2 Postdoctoral “Stavros Niarchos Foundation – Forth Fellowships”, Institute of Electronic Structure & Laser

The Institute of Electronic Structure and Laser (IESL) of the Foundation for Research and Technology - Hellas (FORTH), in the framework of the project ARCHERS, which is funded by an exclusive donation of the Stavros Niarchos Foundation, is seeking to recruit two (2) post-doctoral fellows.

Καταληκτική Ημερομηνία: Κυριακή, Μάρτιος 31, 2019
Categories: Υποτροφίες

2 Postdoctoral “Stavros Niarchos Foundation – Forth Fellowships”, Institute of Electronic Structure & Laser

ypotrofies_esoterikou_duth - 52 min 23 sec ago

The Institute of Electronic Structure and Laser (IESL) of the Foundation for Research and Technology - Hellas (FORTH), in the framework of the project ARCHERS, which is funded by an exclusive donation of the Stavros Niarchos Foundation, is seeking to recruit two (2) post-doctoral fellows.

Καταληκτική Ημερομηνία: Κυριακή, Μάρτιος 31, 2019
Categories: bucket_ypotrofies

Έξι μετάλλια για το ΑΠΘ στη 13η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης

auth - 54 min 33 sec ago

 

Τρία ασημένια και τρία χάλκινα μετάλλια απέσπασαν φοιτητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στη 13η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEMOUS 2019), η οποία διεξήχθη από τις 12 έως τις 16 Μαρτίου 2019, στο Devin της Βουλγαρίας.

Η ομάδα του ΑΠΘ, που διακρίθηκε με τρία ασημένια και τρία χάλκινα μετάλλια, αποτελείται από τους:

Δημήτριο Τσιντσιλίδα, δευτεροετή φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Ασημένιο μετάλλιο)

Βασίλειο Μακρίδη, τριτοετή φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Ασημένιο μετάλλιο)

Ҫepele-Τσεπέλε Daniel-Βασίλη, πρωτοετή φοιτητή του Τμήματος Μαθηματικών (Ασημένιο μετάλλιο)

Δημήτριο Χαραμή, πρωτοετή φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (Χάλκινο μετάλλιο)

Νικόλαο Πολυχρονίδη, πρωτοετή φοιτητή του Τμήματος Μαθηματικών (Χάλκινο μετάλλιο)

Ιωάννη Λιόδη, πρωτοετή φοιτητή του Τμήματος Φυσικής (Χάλκινο μετάλλιο)

Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών, Ρωμανός-Διογένης Μαλικιώσης και αναπληρωτής αρχηγός, ο Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών, Νικόλαος Καραμπετάκης.

Η 13η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης διοργανώθηκε από τη Μαθηματική Εταιρεία της Νοτιανατολικής Ευρώπης (Mathematical Society of South Eastern Europe-MASEE), σε συνεργασία με το University of Architecture, Civil Engineering and Geodesy (UACEG) της Βουλγαρίας.

Ο διαγωνισμός έχει ως στόχο να ενθαρρύνει την ενασχόληση των φοιτητών με την επιστήμη των Μαθηματικών και να αναπτύξει τις μεταξύ τους φιλικές σχέσεις. Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν συνολικά 83 φοιτητές, οι οποίοι διαγωνίσθηκαν σε θέματα Γραμμικής Άλγεβρας, Απειροστικού Λογισμού και Συνδυαστικής.

Η αποστολή χρηματοδοτήθηκε από την Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Τμήμα Μαθηματικών του ΑΠΘ θα είναι ο συνδιοργανωτής της 14ης Μαθηματικής Ολυμπιάδας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEEMOUS 2020), η οποία θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη.  

Επισυνάπτεται φωτογραφία από τη βράβευση της ομάδας του ΑΠΘ.

 

Φωτογραφία: Η ομάδα του ΑΠΘ (από αριστερά: Ρωμανός-Διογένης Μαλικιώσης, Νικόλαος Πολυχρονίδης, Ντανιέλ Τσεπέλε, Δημήτριος Τσιντσιλίδας, Βασίλειος Μακρίδης, Δημήτριος Χαραμής, Ιωάννης Λιόδης, Νικόλαος Καραμπετάκης).

Γραφείο Τύπου Δελτίο Τύπου Φωτογραφία

Τραγωδία στο Ελληνικό: Νεκροί ο στρατιωτικός και η σύζυγός του

ta nea education - 1 hour 5 min ago

Οικογενειακή τραγωδία στο Ελληνικό. Στρατιωτικός πυροβόλησε τη σύντροφό του και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε.

Ο 87χρονος στρατιωτικός εν αποστρατεία πυροβόλησε το μεσημέρι της Πέμπτης τη 50χρονη σύντροφο του βουλγαρικής καταγωγής και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε έξω από την μονοκατοικία τους στον παράδρομο της Λ. Βουλιαγμένης 88 στο Ελληνικό.

Αμφότεροι διακομίστηκαν στο Ασκληπιείο Βούλας, ωστόσο, οι γιατροί δεν κατάφεραν τους κρατήσουν στη ζωή

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα της αστυνομίας για να εξακριβωθούν τα αίτια που οδήγησαν τον 87χρονο να πυροβολήσει τη σύντροφό του.

Νέος Κόσμος: Αναπάντητα ερωτήματα για την οικογενειακή τραγωδία

ta nea education - 1 hour 12 min ago

Αναπάντητα ερωτήματα συνεχίζουν να στοιχειώνουν τη φρικτή υπόθεση της τραγωδίας στον Νέο Κόσμο, με την μητέρα που πέταξε την 4χρονη κόρη της από τον 5ο όροφο και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ο λόγος που οδήγησε μια μητέρα να κάνει τέτοιο πράγμα στο παιδί της σίγουρα είναι το μεγαλύτερο μυστήριο έως τώρα. Ο σύζυγός της υποστήριξε στην κατάθεσή του πως δεν είχε ψυχολογικά προβλήματα.

«Είχα μια πολύ καλή σχέση με τη γυναίκα μου, μια ήρεμη ζωή και μια ευτυχισμένη οικογένεια. Ποτέ δεν είχε κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα. Ούτε φάρμακα έπαιρνε, ούτε είχε νοσηλευτεί. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκανε. Δεν αντιμετωπίζαμε κανένα πρόβλημα. Ήμασταν αγαπημένοι. Λίγη ώρα πριν γυρίσω στο σπίτι μου, είχαμε ανταλλάξει κάποια γραπτά μηνύματα στο κινητό, όπως κάθε μέρα. Δεν είχα καταλάβει κάτι διαφορετικό στη συμπεριφορά της», δήλωσε στις αρχές.

Ο αδελφός της γυναίκας επιβεβαίωσε τα παραπάνω, τονίζοντας επρόκειτο για μια ωραία οικογένεια. «Ποτέ δεν μου είχε αναφέρει ότι κάτι την απασχολεί. Ήταν αγαπημένοι. Από όσο γνωρίζω δεν είχαν τσακωμούς, ούτε κάποιο οικονομικό πρόβλημα. Είχαν μία απλή, ήρεμη ζωή με αγάπη. Είχαμε επικοινωνήσει μέσα στην ημέρα και δεν μου είπε κάτι που να με βάλει σε σκέψεις. Δεν μπορώ να φανταστώ τι την ώθησε σε αυτή την πράξη», είπε χαρακτηριστικά.

Πληροφορίες που σοκάρουν

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε ολόκληρο σχέδιο από τη γυναίκα. Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως κλείδωσε την πόρτα του σπιτιού, έβαλε τον σύρτη ασφαλείας και βγήκε στο μπαλκόνι. Ο πατέρας του παιδιού ανέβηκε αμέσως στο διαμέρισμα, ωστόσο δεν κατάφερε να μπει μέσα, καθώς η γυναίκα του είχε βάλει τον σύρτη. Χτύπησε στο διπλανό διαμέρισμα, αλλά δεν πρόλαβε να περάσει έγκαιρα στο μπαλκόνι του και να αποτρέψει την καταστροφή.

Σύμφωνα με τον Antenna, η μητέρα βλέποντας το παιδί να πέφτει πάνω στα δέντρα αποφάσισε να αλλάξει τη φορά του κορμιού της και έπεσε πιο αριστερά, με αποτέλεσμα να βρεθεί πιο κοντά στα κάγκελα και να πέσει κατευθείαν στο οδόστρωμα ώστε να είναι ακαριαίος ο θάνατος.

Το τετράχρονο κοριτσάκι ξεψύχησε 40 λεπτά μετά τη μητέρα του. Πληροφορίες αναφέρουν επίσης πως η 40χρονη παιδοκτόνος και αυτόχειρας και ο σύζυγός της προσπαθούσαν να κάνουν παιδί, καθώς στένευαν τα χρονικά περιθώρια. Οταν τα κατάφεραν, η γυναίκα γέννησε και παραιτήθηκε από τη δουλειά της για να αφιερωθεί στο παιδί, όταν διαπιστώθηκε το πρόβλημα με την καρδιά του.

Κατέληξε ο άνδρας που πυροβόλησε τη σύντροφό του και αυτοπυροβολήθηκε

skai_news - 1 hour 18 min ago
Πρόκειται για έναν 70χρονο στρατιωτικό, με το βαθμό του αντιπτέραρχου ε.α, που περίμενε την 60χρονη σύντροφό του σε είσοδο πολυκατοικίας
Categories: bucket_skai_news

Καταγγελίες πως συνελήφθη ο προσωπάρχης του Γουαϊδό στην Βενεζουέλα

skai_news - 1 hour 19 min ago
Για απαγωγή του επικεφαλής του γραφείου κάνει λόγο ο αρχηγός της αντιπολίτευσης.
Categories: bucket_skai_news

Εμφραγμα έπαθε ο Εντι Ράμα

ta nea education - 1 hour 22 min ago

Σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομείο του Βερολίνου, μετά από έμφραγμα,  νοσηλεύεται ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα.

Σύμφωνα με  δημοσιεύματα των αλβανικών μέσων ενημέρωσης, τα οποία επικαλούνται πηγές προσκείμενες στο πρωθυπουργικό γραφείο, ο Έντι Ράμα υπέστη έμφραγμα και εισήχθη εσπευσμένα σε ιδιωτική κλινική στα Τίρανα.

Ωστόσο, λόγω της κατάστασής του κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του σε νοσοκομείο του Βερολίνου όπου, μάλιστα, μεταφέρθηκε με απευθείας πτήση τσάρτερ.

Τα ίδια δημοσιεύματα, μάλιστα, επισήμαναν πως η κατάσταση της υγείας του είχε επιδεινωθεί, ενώ έδωσαν φωτογραφία με τον πρωθυπουργό στο Νοσοκομείο

Τέλειος μπακαλιάρος σκορδαλιά

ta nea education - 1 hour 27 min ago

Παραδοσιακό έδεσμα της 25ης Μαρτίου, ο παστός μπακαλιάρος συνοδεία σκορδαλιάς από τον 15ο αιώνα κι εντεύθεν, καθώς ήταν το μόνο ψάρι που έφτανε σε όλη την Ελλάδα και πουλιόταν στα «εδώδιμα και αποικιακά» δεσπόζει στο γιορτινό τραπέζι της ημέρας. Τρία είναι τα μυστικά για τον τέλειο μπακαλιάρο σκορδαλιά: Το πρώτο έχει να κάνει με το σωστό ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου για ένα 48ωρο σε σουρωτήρι, που έχουμε τοποθετήσει σε λεκανάκι με νερό, το οποίο αλλάζουμε δύο φορές την ημέρα. Το δεύτερο αφορά στο κουρκούτι, το οποίο για να γίνει τραγανό δεν πρέπει να σχηματίσει χοντρή κρούστα τριγύρω του. Το τρίτο σχετίζεται με το τηγάνισμα, τον τρόπο που τοποθετείτε τον μπακαλιάρο στο τηγάνι αλλά και τα κομμάτια που βάζετε, τα οποία πρέπει να προσέξετε να μην είναι πολλά ταυτόχρονα γιατί πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ο μπακαλιάρος βράζει αντί να τηγανιστεί.

Υλικά

1 μεγάλο φύλλο παστού μπακαλιάρου (προτιμήστε το φιλέτο, που όμως είναι πιο ακριβό)
500 γραμμάρια αλεύρι
150 γρ. κορν φλάουρ

400 γρ. μπύρα

Εκτέλεση
Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο για σχεδόν ένα 48ωρο σε ένα σουρωτήρι που έχουμε τοποθετήσει σε λεκανάκι με νερό, που αλλάζει δύο φορές την ημέρα. Όταν έρθει η ώρα για το μαγείρεμα, πρώτα ετοιμάζουμε το κουρκούτι χρησιμοποιώντας αλεύρι, κορν φλάουρ, μπύρα και λίγο αλάτι. Όταν ρίχνουμε τον μπακαλιάρο στο λάδι καλό είναι να τον κρατάμε με μια τσιμπίδα μέχρι να σχηματίσει μια πρώτη κρούστα και μετά τον αφήνουμε, ώστε να μην κολλήσει στον πάτο. Τον βγάζουμε μόλις αποκτήσει ωραίο χρώμα. Επιπλέον μπορούμε να ετοιμάσουμε σκορδαλιά με πατάτες ή με ψωμί.

Για την σκορδαλιά με πατάτες: Bράζουμε σε νερό τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις πολτοποιούμε. Στη συνέχεια τις περνάμε από το μπλέντερ μαζί με το σκόρδο και ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί που έχουμε μουλιάσει σε νερό, μέχρι να δημιουργηθεί ένας ομοιόμορφος πουρές. Προσθέτουμε σταδιακά ξίδι και ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα.

Για την σκορδαλιά με ψωμί: Κόβουμε το σκόρδο με ένα μαχαίρι σε λεπτές φέτες. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα και το σκόρδο. Βράζουμε για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ψωμί κομμένο σε χοντρές φέτες, προσθέτουμε κρύο νερό και το αφήνουμε να μουλιάσει για 5 λεπτά. Στύβουμε πολύ καλά το ψωμί και το προσθέτουμε στο μπλέντερ. Βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, την πάπρικα, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι, το αλάτι και το πιπέρι. Σουρώνουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο μπλέντερ. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα και σερβίρουμε. Καλή σας όρεξη!

Citigroup: Πουλά τόνους χρυσού της Βενεζουέλας

ta nea education - 1 hour 37 min ago

Η Citigroup Inc σχεδιάζει να πουλήσει πολλούς τόνους χρυσού, τους οποίους η Κεντρική Τράπεζα της Βενεζουέλας παραχώρησε ως ενέχυρο για να λάβει δάνειο 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μετά την εκπνοή της προθεσμίας για την επαναγορά τους.

Όπως αναφέρει το Reuters, η κυβέρνηση Μαδούρο από το 2014 έχει προχωρήσει σε οικονομικές πράξεις γνωστές ως swap χρυσού, χρησιμοποιώντας τα αποθέματα χρυσού που διαθέτει για να αποκτήσει πρόσβαση σε μετρητά, εξαιτίας της κατακόρυφης πτώσης των εσόδων από το πετρέλαιο.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας του 2015 με τη Citibank Citigroup, η Βενεζουέλα επρόκειτο να αποπληρώσει το δάνειο ύψους 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων στις 11 Μαρτίου, ενώ το υπόλοιπο του δανείου λήγει το επόμενο έτος.

Το Fox News αναφέρει πως η Citibank σχεδιάζει να πουλήσει τον χρυσό, που έχει τρέχουσα εμπορική αξία περίπου 1, 36 δισ. δολαρίων, για να ανακτήσει την πρώτη δόση του δανείου και θα καταθέσει το υπόλοιπο ποσό -περίπου 258 εκατ. δολάρια- σε τραπεζικό λογαριασμό στη Νέα Υόρκη όπου οι ΗΠΑ έχουν δεσμεύσει τα βενεζουελάνικα κεφάλαια στο πλαίσιο των κυρώσεων.

Η ικανότητα του καθεστώτος Μαδούρο να αποπληρώσει τα δάνεια είναι σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση τόσο εξαιτίας της κακής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα, όσο και των οικονομικών κυρώσεων που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι περισσότερες δυτικές χώρες έχουν αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό, ηγέτη της αντιπολίτευσης, ως νόμιμο-μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας, θεωρώντας ότι η επανεκλογή του Μαδούρο για εξαετή θητεία έγινε ύστερα από εκλογές βίας και νοθείας, εν μέσω ενός αυταρχικού, αντιδημοκρατικού καθεστώτος.

Τον Ιανουάριο ο Γκουάιντο επικαλέστηκε το σύνταγμα της Βενεζουέλας για να ανακοινώσει την προσωρινή προεδρία του, ωστόσο ο Μαδούρο διατηρεί τον έλεγχο των κρατικών θεσμών και έχει την στήριξη των ισχυρών στρατιωτικών.

Με την υποστήριξη της Ουάσινγκτον, άνθρωποι προσκείμενοι στον Γκουαϊδό ανέλαβαν τον έλεγχο της κρατικής πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA -θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας ραφιναρίσματος- αλλά η προσπάθεια διαπραγμάτευσης προκειμένου να δοθεί μια παράταση 120 ημερών στην προθεσμία επαναγοράς ήταν ανεπιτυχής.

«Η Citibank είπε ότι υπήρξε γεγονός ανωτέρας βίας στη Βενεζουέλα, οπότε η περίοδος χάριτος ήταν απαραίτητη, αλλά δεν την χορήγησαν», ανέφερε άνθρωπος του περιβάλλοντος του Γκουαϊντό.

Η Citigroup αρνήθηκε να σχολιάσει την υπόθεση.

Σε live stream μεταδόθηκαν οι σεξουαλικές επαφές 800 ζευγαριών

skai_news - 1 hour 57 min ago
Στην Νότια Κορέα κύκλωμα κινηματογραφούσε κρυφά ζευγάρια σε ξενοδοχεία και μετέδιδε ζωντανά τις συνευρέσεις τους online σε συνδρομητές.
Categories: bucket_skai_news

Κατάλαβαν ότι έχουν πολύ δρόμο Δώνης και Νταμπίζας

ta nea education - 2 hours 1 min ago

Ο Παναθηναϊκός είναι και πάλι σε δυσχερή θέση. Προσωπικά, δεν θεωρώ ότι έχει σημασία αν θα τιμωρηθεί με -3 ή -6 βαθμούς. Δεν γνωρίζω, παράλληλα, παρά τις κινήσεις που έχουν γίνει, αν και στον «τριφύλλι» πιστεύουν όντως ότι μπορεί να γίνει δεκτή η ένσταση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Μητσοτάκης: «Πρώτο ημίχρονο με πολλά γκολ»

kathimerini-news - 2 hours 9 min ago

Μήνυμα Μητσοτάκη για ευρωεκλογές, εάν δεν συμπέσουν με τις εθνικές εκλογές.

Πολάκης με ντουντούκα στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ: Το βρήκες το υπουργείο

ta nea education - 2 hours 14 min ago

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε έξω από το υπουργείο Υγείας η ΠΟΕΔΗΝ και τα σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων «Δρομοκαΐτειο», «Άγιος Σάββας», και «Ελπίς» με αίτημα να βρεθεί λύση στο θέμα των καθαριστριών καθώς λήγουν οι συμβάσεις τους τέλος Αυγούστου και απολύονται.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας βρέθηκε στο σημείο και αποφάσισε να κάνει ένα νέο σόου, να πάρει την ντουντούκα και να μιλήσει στους εργαζόμενους. Ο κ. Πολάκης απευθύνθηκε στις καθαρίστριες τονίζοντας ότι μόνο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εργάζεται για τα δικαιώματά τους. Όταν ο υπουργός έφτασε υπουργείο ήταν ήδη συγκεντρωμένοι οι διαμαρτυρόμενοι, ανάμεσα τους και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος έχει στραφεί και δικαστικά κατά του Παύλου Πολάκη. Με τη μηχανή του έφτασε ο κ. Πολάκης στο υπουργείο περίπου στις 11:00 και όταν είδε τους συγκεντρωμένους αποφάσισε να τους μιλήσει. Πήρε την ντουντούκα και έκανα έναν μονόλογο στο γνωστό του ύφος ζητώντας τυφλή εμπιστοσύνη από τους εργαζόμενους για τα δικαιώματά τους. Στην προσπάθεια του κ. Γιαννάκου να ακουστούν τα αιτήματά τους ο κ. Πολάκης απάντησε με απαξιωτικό ύφος: «σταμάτα μωρέ, το βρήκες το υπουργείο», ενώ αφού τελείωσε τον λόγο του, τους γύρισε την πλάτη, χωρίς καν να τους ακούσει.
https://tv.in.gr/uploads/20190321/120213_polakis_atairiastoi.mp4

School term time holiday fines rise 93% in a year

bbc education - 2 hours 18 min ago
Nearly 223,000 fines were issued to parents in 2017-18 as schools clamped down on unauthorised absence.
Categories: Διεθνή Media

Με άλλα λόγια, λέγε με Φορτούνη…

ta nea education - 2 hours 21 min ago

Οσα θέλεις μπορείς να πεις για την Εθνική Ομάδα του Λιχτενστάιν εκτός από το ότι θα καθίσει να χάσει με αντίπαλο την Εθνική μας. Οσοι τυχόν, αμφιβάλλουν δεν έχουν παρά να γυρίσουν περίπου έξι χρόνια πίσω και να θυμηθούν πως τους νικήσαμε με μόλις ένα μηδέν στην έδρα τους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

7 Υποτροφίες από το Ίδρυμα Γαζή - Τριανταφυλλοπούλου

Το Ίδρυμα Γαζή - Τριανταφυλλοπούλου επαναλαμβάνει την προκύρυξη 4 υποτροφιών για προπτυχιακές σπουδές, 2 υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές και 1 υποτροφίας για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο εσωτερικό ή το εξωτερικό κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Οι υποτροφίες θα δοθούν σε φοιτητές και πτυχιούχους ΑΕΙ & ΤΕΙ που κατάγονται από την Ευρυτανία ή κατοικούν στην Ευρυτανία τα τελευταία 5 χρόνια πριν την υποβολή της αίτησης και συνεχίζουν να διαμένουν στην Ευρυτανία κατά τον χρόνο της υποτροφίας.

Καταληκτική Ημερομηνία: Παρασκευή, Μάιος 31, 2019
Categories: Υποτροφίες

7 Υποτροφίες από το Ίδρυμα Γαζή - Τριανταφυλλοπούλου

ypotrofies_esoterikou_duth - 2 hours 22 min ago

Το Ίδρυμα Γαζή - Τριανταφυλλοπούλου επαναλαμβάνει την προκύρυξη 4 υποτροφιών για προπτυχιακές σπουδές, 2 υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές και 1 υποτροφίας για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στο εσωτερικό ή το εξωτερικό κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.

Οι υποτροφίες θα δοθούν σε φοιτητές και πτυχιούχους ΑΕΙ & ΤΕΙ που κατάγονται από την Ευρυτανία ή κατοικούν στην Ευρυτανία τα τελευταία 5 χρόνια πριν την υποβολή της αίτησης και συνεχίζουν να διαμένουν στην Ευρυτανία κατά τον χρόνο της υποτροφίας.

Καταληκτική Ημερομηνία: Παρασκευή, Μάιος 31, 2019
Categories: bucket_ypotrofies

Pages