Error message

Deprecated function: Function create_function() is deprecated in eval() (line 1 of /home/epaideia/public_html/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).

Feed aggregator

Επίσκεψη Εθνικής Μονάδας Erasmus+ στο ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου Θεσσαλονίκης και το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ στο πλαίσιο της Δράσης Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών

iky - Δευτέρα, 23/12/2019 - 10:14

Στο πλαίσιο της Δράσης ‘Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών’ και μετά από σχετική προκήρυξη, αξιολόγηση και έκδοση αποτελεσμάτων, η Εθνική Μονάδα Erasmus+ βρίσκεται στο στάδιο της παράδοσης των εκπαιδευτικών δώρων στους επιτυχόντες φορείς. Στο πλαίσιο αυτό, ο Διευθυντής της Εθνικής Μονάδας Erasmus+, κος Φώτιος Κ. Αθανασόπουλος και στελέχη επισκέφθηκαν το ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου Θεσσαλονίκης και το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018.


Η παράδοση του εκπαιδευτικού δώρου, ενός διαδραστικού πίνακα και προβολέα, στο ΓΕΛ Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ευόσμου Θεσσαλονίκης έγινε σε φορτισμένο συγκινησιακά κλίμα, στο εσωτερικό προαύλιο του σχολείου όπου δεσπόζουν όλες οι σημαίες των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι μαθητές του σχολείου. Ακολούθησε συζήτηση με το εκπαιδευτικό και μαθητικό δυναμικό της Σχολικής Μονάδας.


Στη συνέχεια, τα στελέχη του ΙΚΥ υποδέχτηκαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας του Σχολείου, κ. Αναστάσιος Τσαγγαλίδης, Καθηγητής Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, η κα Ειρήνη Σεχίδου, Ειδικό Επιστημονικό Προσωπικό του Σχολείου και η κα Έλενα Κουτούση, Προϊσταμένη της Γραμματείας. Δόθηκαν θερμές ευχαριστίες για το εκπαιδευτικό δώρο που έλαβε το Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας, το οποίο είναι ένα λογισμικό για την υλοποίηση των εξ’ αποστάσεως προγραμμάτων εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας.

Η κα Σεχίδου ανέφερε ότι η συγκεκριμένη έκδοση του λογισμικού θα βελτιώσει τη λειτουργία του φορέα με θετικό αντίκτυπο στους εκπαιδευόμενους στην ελληνική γλώσσα. Ακολούθησε παρουσίαση του υφιστάμενου προγράμματος εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης και παρουσιάστηκαν τα στοιχεία που θα αναβαθμιστούν μέσω του νέου λογισμικό που παρέχει η Δράση Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών και υλοποιείται με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω του Προγράμματος Erasmus+.

Condemning poor children to a life without culture is a form of cruelty | Barbara Ellen

the guardian - 1 hour 15 min ago
From music to sport, too many kids are losing out on vital life-enhancing activities

Disadvantaged children in England are being priced out of a cultural hinterland. A Social Mobility Commission study, from the University of Bath, reports that children aged 10-15 from low-income families are three times less likely than wealthier peers to engage in out-of-school musical activities, such as learning an instrument or joining a choir or orchestra.

There were also differences according to race – 4% of British Pakistani children took part in music classes, compared with 28% of Indian children and 20% of white children – and regional divides: 9% of children in north-east England played a musical instrument, compared with 22% in the south-east.

Continue reading...
Categories: Διεθνή Media

Ανεβάζει τους τόνους η Φ. Γεννηματά

kathimerini-news - 1 hour 30 min ago

Κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων θα κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι υπαναχωρεί για πλεονάσματα και Πρέσπες.

Ανοίγματα διαλόγου παρά το drone

kathimerini-news - 1 hour 45 min ago

«Αβάσιμο ισχυρισμό» που στόχευε στην όξυνση των εντάσεων στον Περσικό Κόλπο χαρακτήρισε το Ιράν την αμερικανική ανακοίνωση περί κατάρριψης ιρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους. 

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στην Τιθορέα Φθιώτιδας

kathimerini-news - 1 hour 57 min ago

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Τιθορέα (Βελίτσα) Φθιώτιδας.

 

Επίδομα 720 ευρώ από τον ΟΑΕΔ – Ποιοι το δικαιούνται

ta nea education - 1 hour 59 min ago

Ειδικό «τρίμηνο βοήθημα» μπορούν να διεκδικήσουν όσοι διαθέτουν 60 ένσημα εντός του έτους που απολύθηκαν – και δεν λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας.

Καταβάλλεται κάθε 3μηνο, έως τρεις φορές το χρόνο, και ανέρχεται στο ποσό των 240 ευρώ. Συνολικά, ο δικαιούχος θα λάβει 720 ευρώ.

Οι άνεργοι θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση ανεργίας 60 τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου και δεν υπάγονται στις κατηγορίες των επαγγελμάτων που δεν δικαιούνται εποχικό επίδομα

Ο ασφαλισμένος μπορεί να λάβει το ειδικό επίδομα μέχρι και 3 φορές μέσα στο ημερολογιακό έτος. Στην περίπτωση που συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος περισσότερες από μια φορά στο αυτό ημερολογιακό έτος, δεν απαιτείται η προϋπόθεση των 60 ημερομισθίων που απαιτείται μόνο για την πρώτη καταβολή του βοηθήματος

Ο ασφαλισμένος θα πρέπει να έχει τεθεί στη διάθεση της αρμόδιας Υπηρεσίας Απασχόλησης του Οργανισμού

Οι προϋποθέσεις χορήγησης

  • Το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του ασφαλισμένου να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό, όπως αυτό αποδεικνύεται από το πλέον πρόσφατα διαθέσιμο έγγραφο της οικείας οικονομικής εφορίας
  • Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 293 ευρώ κάθε ημερολογιακό έτος. Για το έτος 2018 το ποσό αυτό ανέρχεται σε 11.445,34 ευρώ
  • Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά είτε αυτοπροσώπως στον ΟΑΕΔ, εφόσον η αίτηση υποβάλλεται ταυτόχρονα με την έκδοση του δελτίου ανεργίας ηλεκτρονικά, μέσω του e-services αλλά και μέσω των ΚΕΠ

Η παραλαβή της απόφασης γίνεται είτε μέσω του ατομικού λογαριασμού στο e-services του ΟΑΕΔ, είτε από το ΚΠΑ 2 ΟΑΕΔ όπου υποβλήθηκε το αίτημα

Τα δικαιολογητικά

  • Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Εφορίας ή αντίγραφο φορολογικής δήλωσης
  • Δελτίο ανεργίας σε ισχύ
  • ΙΒΑΝ στον οποίο ο ενδιαφερόμενος πρέπει να εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος

Live: Μπέρσοτ – Παναθηναϊκός

ta nea education - 2 hours 2 min ago

Μετά τη νίκη 3-0 επί της Φέγενορντ, ο Παναθηναϊκός δίνει το δεύτερο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας κόντρα στη βελγική Μπέρσοτ.

Παρακολουθήστε εδώ live την εξέλιξη του αγώνα

One Channel: Οι αλλαγές στην υγεία που προωθεί η κυβέρνηση

ta nea education - 2 hours 7 min ago

Σε βαθιές τομές στο πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας ετοιμάζεται να προχωρήσει το υπουργείο Υγείας, μετά την πλήρη αποτυχία λειτουργίας των τοπικών μονάδων υγείας.

Λιγότερες από τις μισές είναι εκείνες που λειτουργούν, ενώ οι περισσότερες από αυτές εξυπηρετούν ανάγκες συνταγογράφησης φαρμάκων και όχι παροχής υπηρεσιών υγείας.

Πηγή: onetv.gr

Ισορροπία του φόβου στο Αιγαίο

ta nea education - 2 hours 14 min ago

«Κανείς δεν μπορεί να αντέξει ένα ατύχημα στην περιοχή». Η δήλωση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, δεν έχει έναν αποδέκτη. Είναι ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία, αλλά και μία υπόμνηση στην Ελλάδα, για το τι μέλλει γενέσθαι στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, σε μία περίοδο που οι δύο ΝΑΤΟϊκοί σύμμαχοι, περνούν μία ακόμα κρίση στην ιστορία τους.

Το μήνυμα Πάιατ - επανάληψη των θέσεων της Ουάσιγκτον - αν συνδυαστεί με την επαμφοτερίζουσα στάση του Τραμπ, ο οποίος επιχειρεί με κάθε τρόπο να αποφύγει τις κυρώσεις απέναντι στην Τουρκία, κάνοντας λόγο τη μία στιγμή για μη επιβολή μέτρων και την επόμενη για μέτρα υπό εξέταση, αλλά και για μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, με αιχμή την απόκτηση των ρωσικών S-400 από την Άγκυρα, συμπληρώνει την εικόνα του πολέμου ισορροπιών που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Το παιχνίδι των ΗΠΑ στην περιοχή μόνο ξεκάθαρο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και ανοίγει ακόμα περισσότερο την όρεξη της Αγκυρας για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με Αθήνα και Λευκωσία σε μία ισορροπία τρόμου.

Ενας πόλεμος εντυπώσεων που μπορεί να αναδείξει νέες συμμαχίες, ή να αποδείξει ότι οι παλιοί «φίλοι» δεν χωρίζουν τόσο εύκολα, ιδιαίτερα εάν τους δένουν ισχυρά συμφέροντα.

Να σημειωθεί ότι τουρκικές πηγές τονίζουν ότι το Αιγαίο πρέπει να πάψει να αποτελεί πρόβλημα, ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, ωστόσο πρέπει πρώτα να αποφασίσουμε σε «τι διαφωνούμε». Υποστηρίζουν δε ότι στη συζήτηση για την υφαλοκρηπίδα και τα δικαιώματα στην περιοχή θα πρέπει να έχουν λόγο «όλοι οι εμπλεκόμενοι», με το παζάρι να ξεκινά φυσικά από τις θέσεις της Τουρκίας

- Τι υποστηρίζει η Άγκυρα για την απόκτηση των S-400;

- Τι έχει αλλάξει σε σχέση με τις προηγούμενες κρίσης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις για το Αιγαίο;

-Ποιος ο ρόλος ΗΠΑ, ΕΕ και πώς εμπλέκεται η λύση του Κυπριακού;

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ του Σαββατοκύριακου

Ισορροπία του φόβου στο Αιγαίο

Στους δρόμους οι Ρώσοι διαμαρτυρόμενοι για τον αποκλεισμό υποψηφίων της αντιπολίτευσης από τοπικές εκλογές

kathimerini-news - 2 hours 18 min ago

Περισσότεροι από 10.000 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Μόσχας διαμαρτυρόμενοι για τον αποκλεισμό των περισσότερων υποψηφίων της αντιπολίτευσης από μία εκλογή για το τοπικό συμβούλιο της πόλης.

Μαύρη επέτειος από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974

ta nea education - 2 hours 18 min ago

Στις 04:50 το πρωί της 20ης Ιουλίου τα τουρκικά αποβατικά απέχουν μόνο 20 χιλιόμετρα από την Κερύνεια και στο νησί σημαίνει συναγερμός. Η εισβολή του «Αττίλα» έχει ξεκινήσει.

Με το πρώτο φως της ημέρας, άρχισαν σφοδροί βομβαρδισμοί από τουρκικά αεροπλάνα. Πάνω από 70 τουρκικά αεροσκάφη προσέβαλαν και κατέστρεψαν τον ναυτικό σταθμό της Κερύνειας, τα στρατόπεδα πεζικού και πυροβολικού, το σταθμό έγκαιρης προειδοποίησης και το ραντάρ του ναυτικού στον Άγιο Ανδρέα.

Μέσα σε μόλις τρία 24ωρα η μισή Κύπρος βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή. Πάνω από 200.000 Ελληνοκύπριοι εγκαταλείπουν τις εστίες τους και γίνονται πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα.

Ακολουθούν εν ψυχρώ δολοφονίες αμάχων, βιασμοί, ξυλοδαρμοί, λεηλασίες και καταστροφές.

Τελικός απολογισμός: περίπου 4000 νεκροί και 1619 καταγραμμένοι αγνοούμενοι.

Πηγή: onetv.gr

Νέο τροχαίο με μηχανή στον ΒΟΑΚ

ta nea education - 2 hours 27 min ago

Μετά το πρωινό τροχαίο στον ΒΟΑΚ όπου ένα μοτοσικλετιστής άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο, με το νησί να φτάνει πλέον στους 38 νεκρούς ένα νέο τροχαίο σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Ηράκλειο – Άγιος Νικόλαος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., ο κ. Καραμαλάκης

kathimerini-news - 2 hours 30 min ago

Αναμένεται άμεσα να πραγματοποιηθούν οι κρίσεις των αξιωματικών στους υπόλοιπους βαθμούς της ιεραρχίας.

Παρέμβαση Άδωνι Γεωργιάδη για τη σωτηρία της Creta Farms

kathimerini-news - 2 hours 30 min ago

Ραντεβού την προσεχή Δευτέρα έδωσε στους αδερφούς Μάνο και Κωνσταντίνο Δομαζάκη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, καλώντας τους στο υπουργείο στις 10 το πρωί για να υπογράψουν το Μνημόνιο Κατανόησης (MOU) με τις πιστώτριες τράπεζες και έτσι να προχωρήσει η διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή σε μια προσπάθεια διάσωσης της Creta Farms.

Συμπλοκή κρατουμένων στις φυλακές Χανίων

ta nea education - 2 hours 32 min ago

Τρεις κρατούμενοι των Φυλακών Χανίων τραυματίσθηκαν κατά την διάρκεια σύρραξης μεταξύ ομάδων κρατουμένων του σωφρονιστικού καταστήματος.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η διαμάχη ξεκίνησε για προσωπικές διαφορές το μεσημέρι του Σαββάτου και έληξε με την παρέμβαση των σωφρονιστικών υπαλλήλων, αλλά και της αστυνομίας που έσπευσε στο σημείο.

Δύο από τους τραυματίες μετακομίστηκαν στο νοσοκομείο καθώς έφεραν σοβαρά τραύματα.

Β. Πολίτης στο One Channel: Σε εξέλιξη τρεις Αττίλες στην Κύπρο

ta nea education - 2 hours 38 min ago

Στην εκπομπή One Line Weekend μίλησε ο διεθνολόγος και ναύαρχος ε.α. Βασίλης Πολίτης.

Ο κ. Πολίτης είπε ότι αυτή τη στιγμή «είναι σε εξέλιξη τρεις Αττίλες στην Κύπρο και σε λίγους μήνες θα υπάρχει και τέταρτος», εννοώντας τα τρία τουρκικά πλοία που ήδη βρίσκονται εντός της κυπριακής ΑΟΖ αλλά και αυτό που αναμένεται προσεχώς.

Τόνισε πως «τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή γίνεται ένα κοσμογονικό παιχνίδι, σε μια γεωπολιτική σκακιέρα της ενέργειας που η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει κυρίαρχο ρόλο» και σημείωσε πως οι Τούρκοι είναι προβλέψιμοι και γι αυτό οφείλει η Ελλάδα να είναι προετοιμασμένη.

Επιπλέον, χαρακτήρισε «βελούδινες τις ευρωπαϊκές κυρώσεις στην Τουρκία» και ανέφερε ότι η σημερινή μαύρη επέτειος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο είναι μια ιδιαίτερη μέρα για τον ελληνισμό.

Πηγή: onetv.gr

Βίντεο με το βρετανικό δεξαμενόπλοιο δημοσίευσε ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων

kathimerini-news - 2 hours 41 min ago

Το ιρανικό ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim δημοσιοποίησε βίντεο από -υπό βρετανική σημαία - δεξαμενόπλοιο Stena Impero που κατάσχεσε το Ιράν. Στο βίντεο αυτό, το δεξαμενόπλοιο είναι αγκυροβολημένο στην ανοιχτή θάλασσα, ενώ το Reuters σημειώνει πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την αυθεντικότητά του.

Συνελήφθησαν οι δραπέτες της Κασσάνδρας.Φυλούσαν χασισοφυτεία με καλάσνικοφ

skai_news - 2 hours 44 min ago
Συνελήφθησαν οι δύο Αλβανοί κρατούμενοι που είχαν δραπετεύσει την περασμένη Τρίτη από τις φυλακές Κασσάνδρας.
Categories: bucket_skai_news

Η ΕΠΟ σε… προεκλογική περίοδο: Ποιοι τελειώνουν τον Γραμμένο

ta nea education - 2 hours 44 min ago

Δελφίνος. Τίτλος στη Γαλλία, από το 1350 μέχρι το 1791 και από το 1824 μέχρι 1830, που δήλωνε τον διάδοχο του θρόνου. Στη σημερινή εποχή, άτομο το οποίο φιλοδοξεί να διαδεχτεί κάποιον σε ανώτατο αξίωμα. Κάποιος που θέλει να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Ως ένας σύγχρονος Ιζνογκούντ.

Δελφίνοι υπάρχουν πολλοί. Σαν αυτούς της ΕΠΟ, όμως, κανένας. Και ειδικά τώρα. Που ο Βαγγέλης Γραμμένος αποδείχθηκε επιλογή αποτυχίας από τον Ιβάν Σαββίδη και τον τότε συνεταίρο του, Δημήτρη Μελισσανίδη. Διότι μπορεί οι εκλογές να κερδήθηκαν, με εκατομμύρια… ευχές και με τη βοήθεια των ΣΥΡΙΖΑ, Κοντονή και συνολικά του συστήματος που στήθηκε για αυτόν τον λόγο. Αλλά ο Γραμμένος εμφανίζεται κατώτερος των περιστάσεων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δύο στοιχήματα για τον Αλ. Τσίπρα στις προγραμματικές

kathimerini-news - 2 hours 46 min ago

Θα επιχειρήσει την άσκηση δομικής αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση, ενώ θα υπερασπιστεί τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Pages